Denisa Crăciun

ChatGPT primește o actualizare: Poate căuta date direct pe internet

ChatGPT-dreamstime

Startup-ul OpenAI, laboratorul de inteligență artificială care a creat ChatGPT, a declarat miercuri că „robotul” conversațional poate căuta direct date pe internet pentru a oferi utilizatorilor informaţii actualizate, potrivit Reuters

Până acum, răspunsurile oferite de ChatGPT erau limitate întrucât se bazau pe date ce nu depășeau luna septembrie a anului 2021. 

 

„Navigarea este disponibilă astăzi pentru utilizatorii Plus şi Enterprise, urmând să extindem accesul tuturor utilizatorilor în curând”, a spus compania într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter .

Recent,  OpenAI a anunțat că ChatGPT a primit o nouă funcție: poate să răspundă cu voce la întrebări şi poate fi chestionat pe baza imaginilor de utilizatorii care plătesc abonamentul lunar.

Potrivit News.ro, OpenAI are în plan o posibilă vânzare de acţiuni care ar evalua startupul de inteligenţă artificială între 80 şi 90 de miliarde de dolari. 

Ce este OpenAI

Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori au fondat în 2015 OpenAI, o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Totuși, patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. El este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost președinte al YCombinator, probabil cel mai prolific accelerator de startup-uri din lume.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
643
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri