Claudiu Zamfir

Google sărbătorește Ziua Națională a României

Thumbnail

Motorul de căutare Google a afișat marți, la prima oră, un „Doodle” prin care marchează Ziua Națională a României, 1 Decembrie.
 
Google Doodle” este o restilizare temporară a logoului motorului de căutare pentru a marca o anumită zi cu însemnătate. Primul Doodle a apărut în anul 1998. Atunci, fondatorii Larry Page și Sergey Brin au vrut să marcheze festivalul Burning Man, pe care ei îl frecventează și în prezent.

Din 2001, un grup de angajați ai Google, numiți „Doodlers”, realizează aceste simboluri, pentru a marca evenimente sau personalități ale umanității.

Și sculptorul român Constantin Brâncuși s-a numărat printre personalitățile internaționale sărbătorite de Google, alături de nume ca Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Antonio Vivaldi, Ella Fitzgerald, Nikola Tesla, Béla Bartók, John Lennon, Mahatma Gandhi, Jules Verne.

Marți, 1 decembrie 2020, se împinesc 102 ani de la Proclamația de la Alba Iulia și Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României.

Ziua Națională a României a fost stabilită pentru 1 Decembrie prin Legea 10/1990. Aceasta este zi liberă pentru lucrătorii din România, ca sărbătoare legală. 

Parallax

Vizualizari
291
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri