Adi Iacob

Facebook scoate din buzunar 1 miliard de dolari pentru creatorii de conținut

Thumbnail

Facebook intenționează să plătească bonusuri de 1 miliard de dolari creatorilor de conținut în următorul an și jumătate ca parte a efortului companiei de a atrage producătorii de conținut pe platformele sale. 

Banii vor fi acordați creatorilor de conținut care utilizează produsele Facebook în diferite moduri: pe Facebook, aceștia pot obține bani pentru difuzarea de reclame pe videoclipurile lor sau pentru atingerea anumitor targete în timpul fluxurilor live; pe Instagram, creatorii pot fi plătiți pentru difuzarea anunțurilor pe videoclipurile lor de pe IGTV sau pentru crearea de videouri populare pe Reels.

În prezent, Facebook va oferi aceste bonusuri doar creatorilor pe care îi va invita in program,  iar curând va anunța noi opțiuni pentru câștigarea de venituri suplimentare. 

Reprezentanții companiei au menționat că rețeaua de social media va extinde aceste noi funcții către mai mulți creatori de conținut în cursul acestui an - lansând un „loc dedicat pentru bonusuri în aplicația Instagram în această vară și în aplicația Facebook în această toamnă”. 

Inițiativa este menită să facă din Facebook și Instagram „cele mai bune platforme pe care milioane de creatori să își câștige existența”, a scris CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg. 

Banii vor fi plătiți până la sfârșitul anului 2022. 

Mișcarea companiei de social media vine după ce companii au construit platforme mai convingătoare pentru creatorii de conținut, scrie The Verge. Recent, aplicații rivale precum TikTok și Snapchat au oferit bani direct creatorilor pentru publicarea de videouri de succes pe platformele lor. 

Parallax

Vizualizari
385
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri