Denisa Crăciun

Comerț electronic 2022: Crește rata de retur la magazinele online din România (platformă pentru eCommerce)

comert online-2022

Dezvoltarea comerțului electronic din România a dus și la schimbarea comportamentului de consum al românilor, care fac mai multe achiziții online decât în anii trecuți, drept urmare generează o rată de retur mai ridicată pentru firmele din eCommerce, conform unei platforme pentru comerțul digital.

Rata de retur la magazinele online din România crește în 2022, potrivit platformei digitale Packeta, care mai arată că potrivit legii în vigoare, consumatorii au la dispoziție 14 zile calendaristice pentru a returna produsele cumpărate.

Rata de retur a produselor achiziționate online variază în funcție de segment.

În cazul plăților în avans (cu cardul), este mai scăzută, fiind cuprinsă între 1% și 3%. Nu același lucru se întâmplă și în cazul plăților ramburs (plata la livrare), unde rata de retur variază între 5% și 15%, în funcție de categoriile de produse.

Pentru magazinele online această problemă devine și mai serioasă, pe măsură ce au și mai multe comenzi în afara României, și trebuie gestionată cu parteneri de încredere care să asigure returul produselor în cele mai bune condiții, arată platforma. 

„Ne așteptăm ca rata de retur să continue să crească în lunile noiembrie și decembrie, odată cu creșterea vânzărilor în evenimentele de reduceri de final de an, precum Black Friday și campania de Crăciun, mai ales în anumite industrii online, precum fashion. Motivele returului variază de la inadvertențele produselor, calitatea acestora, starea de funcționare etc. Pe termen lung, însă, rata de retur a produselor va fi mai mică, pe măsură ce tot mai multe comenzi vor fi achitate online, cu cardul”, spune  Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România.

Packeta oferă soluții de facilitare a procesului logistic pentru selleri și magazine online prin servicii de livrare, fără a impune clienților finali locul și ora ridicării produselor.

Parallax

Vizualizari
494
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri