Smile Media

[P] Când este timpul să înlocuiești ferestrele termopan

inlocuire ferestre

Defecțiunile ferestrelor termopan pot avea multe cauze: intemperiile (mai ales soarele), lovire, erori de instalare, întreținere incorectă a acestora etc. Indiferent de cauză, o fereastră defectă va afecta eficiența energetică și izolarea fonică a locuinței și trebuie rapid reparată sau chiar înlocuită.

După aproximativ 15 ani, este recomandat să înlocuiești tâmplăria existentă cu tâmplărie nouă din PVC sau tamplarie aluminiu. Însă, dacă acest lucru nu este posibil din cauza bugetului, trebuie să fii atent la problemele care apar și să le remediezi înainte de a fi prea târziu.

Cele mai comune 5 probleme ale ferestrelor termopan:

  1. Îngălbenire profile - se întâmplă frecvent mai ales la profilele din PVC de culoare albă. Acest material are o rezistență scăzută la expunerea prelungită la soare și se îngălbenesc, în timp, la exterior. Există și câteva situații când ramele se îngălbenesc sau își modifică textura și din alte cauze. Curățarea lor cu bureți abrazivi, cu substanțe corozive poate să le afecteze. La fel îngălbenirea la interior se întâmplă atunci când se fumează înăuntru în acel spațiu. Deși îngălbenirea nu este ceva care să afecteze direct eficiența energetică a unei case, poate să influențeze negativ estetica acesteia, va arăta veche și neîngrijită. De aceea s-ar putea să nu ai altă soluție decât înlocuirea ferestrelor cu unele noi. Recomandăm termopan Salamander, care este renumit pentru menținerea culorii în timp.
  2. Etanșeitatea scăzută - este provocată de defectarea sau ruperea garniturilor ferestrelor. Cauza poate fi întreținerea sau manevrarea lor necorespunzătoare dar și de faptul că unii producători folosesc garnituri de calitate redusă. Acestea își pierd caracteristicile de izolare și afectează direct temperatura în casa ta.  Dacă s-a întâmplat asta la 3-4 ani de la instalare, nu te speria, este ceva aproape normal. Garniturile sunt din cauciuc și au o durată de viață redusă, practic se tocesc, își pierd elasticitatea și de aceea trebuiesc înlocuite. O să observi că nu mai funcționează bine când simți curenți de aer intrând pe lângă geam, când apa de ploaie intră înăuntru pe pervaz, când simți că fereastra are un joc ciudat, se poate mișca chiar și după ce o închizi. Schimbarea garniturilor nu este un proces complicat sau costisitor, doar cheamă un profesionist. Dar folosirea îndelungată a unei ferestre cu garnituri defecte poate provoca stricăciuni mai mari ramelor, ajungând chiar să se crape sau să se strice sistemul de închidere. În situația asta trebuiesc schimbate.
  3. Ruginirea feroneriei - numim feronerie mânerul și celelalte elemente metalice care asigură deschiderea și închiderea ferestrei. Acestea trebuiesc curățate regulat de praf, umezeală cu o lavetă moale și în anumite cazuri trebuiesc lubrifiate cu ulei. Metalul lor nu este rezistent la umezeală și pot rugini în timp. Feroneria poate fi înlocuită, fără să fie necesară schimbarea în întregime a ferestrei. Dar în cazul în care ramele sunt deteriorate și nu se mai pot prinde elementele cu șuruburi, recomandăm schimbarea ferestrei.
  4. Deformare- schimbarea formei ramelor ferestrelor termopan nu este ceva foarte frecvent întâlnit. Are loc atunci când fereastra este lovită, sau când se lovește din cauza vântului de perete sau de mobile. În cazuri rare profilele se mai deformează atunci când nu au fost instalate corespunzător, când se folosesc rame PVC la uși sau suprafețe vitrate prea mari, acestea având limitări legate de mărime și greutate. Se recomandă schimbarea ferestrelor cu această problemă, opțiunile de reparare a lor fiind minime.
  5. Fisuri sticlă - indiferent de cauza care le-a provocat, sticla nu poate fi reparată decât temporar, așa că recomandăm înlocuirea ei sau schimbarea ferestrelor cu unele noi și eficiente.
Parallax

Vizualizari
119
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.438
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.09

rating: 1.438

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 294
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri