Claudiu Zamfir

Program privat, de sprijin pentru antreprenorii români, premiat de Uniunea Europeană

future makers

Incubatorul românesc de afaceri Future Makers, un program privat de sprijin pentru antreprenori, a fost premiat la gala Enterprise Promotion Awards 2023, organizată la Bilbao, de Comisia Europeană și Președinția spaniolă la Consiliul Uniunii Europene, aceasta fiind pentru prima dată, în cei 12 ani de existență ai competiției, când o organizație din România câștigă unul dintre premii.

Incubatorul românesc a câștigat Categoria 1- Promoting the Entreprenorial Spirit (Promovarea spiritului antreprenorial). Premiul european „recunoaște inițiativele la nivel național, regional sau local care promovează o mentalitate antreprenorială în special în rândul tinerilor și al femeilor”, a menționat Comisia Europeană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Organizat de Social Innovation Solutions, incubatorul de business Future Makers este un program de educație antreprenorială care pune sprijină și creează legături între tinerii din România și din Europa Centrală și de Est. Pe parcursul a șase ediții, Future Makers a susținut 290 de echipe participante, acordând un total de 125.000 EUR în premii pentru 29 de câștigători.

La celelalte 6 categorii ale competiției europene destinate promotorilor antreprenoriatului au mai fost premiate organizații și programe din Portugalia, Danemarca, Spania, Franța și Finlanda.

În 2018, când concursul Enterprise Promotion Awards s-a ținut în Austria, și Ministerul Antreprenoriatului a intrat în finală, cu programul Start-Up Nation, în care statul investise la vremea aceea peste 360 de milioane de euro, din bani publici. Programul românesc de stat a fost, însă, învins în finala categoriei dedicate organizațiilor care îmbunătățesc mediul de afaceri, de un program spaniol mult mai mic, de numai 6,9 milioane de euro.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
445
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri