Denisa Crăciun

Co-fondatorul Shazam, aplicație cumpărată de Apple, vine la București

co-fondator Shazam

Dhiraj Mukherjee, co-fondatorul Shazam, aplicația care ajută utilizatorii să identifice o melodie, vine la evenimentul de tehnologie Bucharest Tech Week 2024.

Mukherjee va fi prezent în calitate de Star Speaker la primul summit de business care va deschide evenimentul Bucharest Tech Week 2024.

Antreprenorul va prezenta noi perspective despre reinventarea afacerilor și obținerea unor rezultate sustenabile, cu ajutorul tehnologiei și inovației.

Dhiraj Mukherjee a co-fondat, în anul 2000, Shazam Entertainment, primul serviciu de recunoaștere a muzicii prin intermediul telefonului mobil. Shazam a fost achiziționat de Apple în 2018, pentru aproape 400 de milioane de dolari. În 2015 Mukherjee a fost numit de către Financial Times unul dintre cei mai importanți 50 de antreprenori din domeniul tehnologiei din Europa, fiind recunoscut la nivel global ca mentor în domeniul inovației, antreprenoriatului și tehnologiei. 

El s-a concentrat pe sprijinirea antreprenorilor emergenți și pe investiții în startup-uri care promovează sustenabilitatea și impactul social. În prezent, acesta are la activ investiții în peste 250 de startup-uri de ultimă generație în AI, tehnologie climatică și alte tehnologii emergente, cum ar fi Beam (dedicat sprijinirii persoanelor fără adăpost), Erase All Kittens (ce ajută fetele să-și dezvolte abilități de programare), Jamma (ce sprijină imigranții), Coursematch (EdTech).

Dhiraj a ocupat și funcții în industria bancară, cum ar fi Head of Banking Innovation la Virgin Money, în media și divertisment sau în sectorul de caritate, unde a pus bazele unor servicii digitale pentru studenții din Marea Britanie. 

„Din perioada petrecută la Shazam am învățat totul despre construirea unei organizații, de la ideea inițială, la un brand global cu peste 2 miliarde de descărcări și am aflat ce înseamnă creștere fulminantă și construirea unei companii adaptabile. La Bucharest Tech Week voi împărtăși cu voi lecțiile învățate - despre a avea visuri mărețe, a conduce și învăța în același timp, precum și despre a rămâne adaptabil pe tot parcursul acestei călătorii”, a declarat Dhiraj Mukherjee.

Dhiraj Mukherjee va fi prezent pe scena Innovation Summit, pe 10 iunie, în prima zi a evenimentului, unde va prezenta viziunea sa asupra modului în care liderii de astăzi își pot transforma organizațiile prin acceptarea incertitudinii.

A opta ediție a Bucharest Tech Week 2024, eveniment organizat de Universum Expo, va avea loc în perioada 10-16 iunie. La eveniment sunt așteptați peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Primele 5 zile vor fi dedicate Business Summit-urilor (Innovation Summit, Future Summit: AI, HR Masters Summit, Software Architecture Summit și Java Stars Summit).

Săptămâna se încheie cu Tech Expo, expoziție tech unde pasionații de tehnologie pot testa cele mai noi gadgeturi, device-uri, echipamente Smart Home, mașini electrice și hibride, vehicule pentru mobilitate urbană și altele.

Parallax

Vizualizari
161
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri