Denisa Crăciun

Două românce și-au asigurat o finanțare de 2,8 milioane EUR pentru startup-ul lor deschis în UK

Thumbnail

Două românce au deschis în UK un startup de gestionare a veniturilor din industria internațională de film si televiziune, iar acum și-au asigurat o finanțare de 2,8 milioane EUR.

Runda de finanțare în startup-ul FilmChain, fondat în 2018 de Maria Tânjală (foto stânga) și Irina Albița (foto dreapta), a fost condusă de fondul de investiții canadian Holt IntersXion, cu sprijinul fondului românesc de investiții ROCA X, DeBa Ventures, TechAngels Romania și HearstLab, potrivit EU-Startups.

Cu investiția asigurată acum, FilmChain plănuiește să se extindă în America de Nord și restul Europei, potrivit unui anunț făcut de startup pe LinkedIn.

Despre FilmChain am mai scris și în februarie 2022 pe StartupCafe.ro, când spuneam că este o companie de tehnologie financiară (fintech) dedicată industriei de film.

Platforma ajută întreg lanțul de producție și distribuție al filmelor să gestioneze automatizat procesul de distribuție al fondurilor și de management al drepturilor de autor și oferă fiecărei părți implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanța și profitabilitatea conținutului creat.

FilmChain a ajuns să fie utilizată de case de distribuție și producători independenți de film din toată lumea, susținea startup-ul în 2022, într-un comunicat remis redacției.

FilmChain este un serviciu ce poate fi accesat în cloud (de tip SaaS – software as a service), care gestionează automat tabelul de distribuirea al veniturilor pentru întreg lanțul de producție și distribuție al unui film, oferind fiecărei părți implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanța și profitabilitatea conținutului creat.

Prin utilizarea protocolului de blockchain, platforma asigură transparența datelor pentru fiecare parte implicată în proiect, iar prin integrarea cu operatorii bancari, soluția minimizează costurile tranzacției și distribuie instant veniturile în conturile alocate.       

Parallax

Vizualizari
1778
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri