Denisa Crăciun

ROCA X investește într-o companie londoneză dedicată industriei de film, fondată de 2 românce

Thumbnail

Fondul românesc de investiții ROCA X anunță că a realizat o primă rundă de investiție în FilmChain, o companie de tehnologie financiară (fintech) dedicată industriei de film cu sediul în Londra și New York, fondată de două antreprenoare românce, conform unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

FilmChain, lansată de Maria Tânjală și Irina Albița, este o platformă care ajută întreg lanțul de producție și distribuție al filmelor să gestioneze automatizat procesul de distribuție al fondurilor. Platforma ajută și la managementul drepturilor de autor și oferă fiecărei părți implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanța și profitabilitatea conținutului creat.

Platforma FilmChain este utilizată de case de distribuție și producători independenți de film din toată lumea, iar compania a ridicat până în momentul de față peste 1,6 milioane de lire sterline de la investitori precum HearstLab, SFC Capital și FintechCircle.

„Industria filmului se află într-un moment în care creatorii de conținut au un grad din ce în ce mai ridicat de independență – de la reducerea costurilor de producție, la deschiderea unor noi canale de distribuție prin intermediul platformelor de streaming, tehnologia face ca industria să devină din ce în ce mai agilă și descentralizată, urmărind traiectoria „Economiei Creatorului” (The Creator Economy). Avem încredere că FilmChain, prin prisma experienței echipei, a aplicabilității produsului, și a momentului de piață, are oportunitatea de a ajunge un jucător important la nivel global în industria de entertainment”, a spus Bogdan Pașca, Investment Manager ROCA X.

Anunțul investiției vine la scurt timp după ce compania a anunțat două noi parteneriate în cadrul festivalului de film de la Berlin cu Alamode Film Distribution (Germania) și Lumière (Benelux) doi lideri de distribuție de filme și seriale TV în Europa. Portofoliul de clienți FilmChain include nume precum Eurimages, German Film Fund și filme nominalizate la Oscar precum “Colectiv” și “Animal Kingdom”.       

Scopul rundei este de a oferi companiei resurse pentru dezvoltarea departamentului de vânzări în vederea creșterii bazei de clienți și premergatoare seriei A, pentru a continua dezvoltarea  serviciului și scalarea în piața din Statele Unite ale Americii.

FilmChain este un serviciu ce poate fi accesat în cloud (de tip SaaS – software as a service), care gestionează automat tabelul de distribuirea al veniturilor pentru întreg lanțul de producție și distribuție al unui film, oferind fiecărei părți implicate posibilitatea de a urmări în timp real performanța și profitabilitatea conținutului creat.

Prin utilizarea protocolului de blockchain, platforma asigură transparența datelor pentru fiecare parte implicată în proiect, iar prin integrarea cu operatorii bancari, soluția minimizează costurile tranzacției și distribuie instant veniturile în conturile alocate.       

„Suntem încântate să deschidem această rundă de investiție prin parteneriatul cu ROCA X, o echipă cu care am rezonat foarte bine în viziune și planuri de scalare și le mulțumim pentru sprijin. Este un moment crucial pentru industria de entertainment în digitalizarea proceselor, iar FilmChain este prima platformă digitală care oferă un grad inegalabil de automatizare, eficiență și transparență”, a spus Maria Tânjală, co-fondator FilmChain.

„Prin alianța cu ROCA X, ca investitori strategici, ne propunem extinderea adoptării serviciilor FilmChain în piața independentă cât și în zona enterprise a marilor distribuitori de conținut globali. Experiența echipei ROCA X în dezvoltarea exponențială a start-up-urilor tehnologice face ca parteneriatul sa fie unul ideal”, a adăugat Irina Albita, co-fondator FilmChain.

În 2021 ROCA X a investit 3,5 milioane de EUR în 7 startup-uri noi și a avut 10 investiții în startup-urile deja existente în portofoliu. Acestor reușite li se alătură triplarea capitalului disponibil de la 4 la 12 milioane EUR și înregistrarea EuVECA ce permite echipei de management a ROCA X administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene. În 2022 ROCA X a investit în BunnyShell și FilmChain.

Parallax

Vizualizari
988
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri