Denisa Crăciun

Fondul românesc de investiții ROCA X și-a dublat numărul tranzacțiilor și valoarea lor în 2021

Thumbnail

Fondul de investiţii ROCA X și-a dublat, în 2021, numărul de tranzacții și valoarea acestora: a investit 3,5 milioane de euro în 7 startup-uri noi și a avut 10 runde de follow on, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

De asemenea, ROCA X și-a crescut bugetul de investiții, de la 4 la 12 milioane de euro. În decembrie 2021, echipa de management a ROCA X a devenit Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România.

Această înregistrare îi va permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc.

Investițiile pe care ROCA X le-a făcut în 2021 au fost:

„În 2021 ne-am depășit estimările. Tot ce am realizat – de la majorarea de capital, extinderea portofoliului și realizarea rundelor de follow on sunt dovezi ale performanței echipei ROCA X și a succesului principiilor și viziunii noastre de selecție. Este totodată o dovadă că piața tech este în continuare unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru plasamente de capital. Mai mult de atât, prin premiera înregistrării noastre ca EuVECA și prin deschiderea către regimul „light” dezvoltat cu success de ASF, am contribuit la atingerea unei noi etape de dezvoltare a ecosistemului de start-up-uri românesc care acum încurajează apariția unor micro-fonduri de investiții atât în domeniul tehnologiei dar și în alte domenii”, susține Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Totodată, o mare parte din energia ROCA X s-a îndreptat către finanțările de tip follow on de care au beneficiat o mare parte din start-up-urile din portofoliu, printre care: Kinderpedia, Code of Talent, Frisbo, MiluuXvision, Medicai etc. 

Anul 2022 a început promițător, cu cea mai mare tranzacție a ROCA X, prin care VC-ul a contribuit cu 900.000 de euro la accelerarea adopției pe piața din US a BunnyShell. BunnyShell este un start-up românesc specializat în dezvoltarea de tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud.

„În anul 2022, ROCA X își va continua viziunea de a contribui cu capital, know-how și mentorat la ideile disruptive și produse scalabile la nivel internațional. În mod natural, în ciclul de dezvoltare al acestui tip de business, ne vom îndrepta atenția și către cum poate arăta viitorul pentru ROCA X”, spune Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

De la lansare și până în prezent, echipa ROCA X a susținut în total 25 start-up-uri, dintre care 10 au primit deja validarea prin intermediul unei runde superioare de finanțare pentru a-și continua dezvoltarea. Start-up-urile beneficiază de accesul la ecosistemul Impetum Group, un ecosistem antreprenorial ce aduce laolaltă oameni, idei, know-how și resurse, pentru a maximiza valoarea în fiecare etapă a unui business.

ROCA X este un venture capital de 12 milioane de euro, finanțat integral privat, care investește în start-upuri din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed și Seed.

ROCA X este o companie Impetum Group, grupul românesc format din 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X.

Parallax

Vizualizari
539
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri