Claudiu Zamfir

Românii de la ROCA X Management vor putea să administreze fonduri de capital de risc din toată UE

Thumbnail

Românii de la ROCA X Management, echipa de management a fondului ROCA X, anunță că a devenit primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite să administreze fonduri de investiții alternative cu capital de risc din orice stat al Uniunii Europene.

„Este un moment important pentru echipa ROCA X Management, dar mai mult decât atât este o dovadă de maturizare a pieței din România care începe o nouă etapă în dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri. Regimul „light” de înregistrare implementat  cu succes de Autoritatea de Supraveghere Financiară („ASF”) este o relaxare a legislației care va încuraja apariția unor micro-fonduri de investiții atât în domeniul tehnologiei dar și în alte domenii, dezvoltând această componentă a ecosistemului românesc de investiții”, a spus Alexandru Bogdan, CEO ROCA X (foto), într-un comunicat transms StartupCafe.ro.

Înregistrarea ca Administrator de fonduri de investiții alternative de EuVECA din România deschide un nou capitol în dezvoltarea ROCA X Management, echipă care poate să corespundă în același timp rigorilor investitorilor instituționali și antreprenorilor români de succes care vor să își diversifice portofoliul și să susțină digitalizarea.

„Inregistrarea ca  EuVECA permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcționare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc. Este o satisfacție profesională să fim primul Administrator de fonduri de investiții alternative EuVECA din România, creând oportunități de investiții și profesionalism care nu ar fi fost posibile anterior” a spus Sonia Fedorovici, Head of Legal, ROCA X.                                                           

Echipa ROCA X Management este formată din Alexandru Bogdan - CEO, Matei Dumitrescu - Senior Partner, Sonia Fedorovici - Head of Legal și Membru al Consiliului de Administrație,  Anca Manițiu- Membru al Consiliului de Administrație, Theodor Genoiu și Bogdan Pașca - Investment Managers, și Alexandra Zipiș - Legal advisor. În momentul de față  echipa susține activitatea a 25 de startup-uri din domeniul tehnologiei.

Misiunea declarată a ROCA X este de a identifica idei și companii inovatoare fondate de antreprenori pasionați de rezolvarea unor nevoi reale și actuale. „Le susținem prin implicarea activă în managementul companiei, cu resurse, networking, know-how și finanțare pentru a-i transforma în unicornii de mâine” - spune ROCA.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluționare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate și cu pasiunea pentru a transforma această dorință în realitate. ROCA X este o companie Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii.

 

Parallax

Vizualizari
451
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri