Raluca Abrihan

Startup-ul românesc iFactor primește finanțare din partea fondului ROCA X și se listează pe platforma de equity crowdfunding Seedrs, din Londra

Thumbnail

iFactor, o soluție digitală de finanțare pentru IMM-uri, primește finanțare din partea ROCA X și devine prima firmă românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra. 

Runda curentă, condusă de ROCA X, va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care oferă investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active, iar în următorii doi ani compania își propune scalarea, pornind de la IMM-urile românești și vizând extinderea pe piețele din UK, Germania, Austria și Elveția. În plus, compania are mai multe module operaționale în dezvoltare și se va concentra pe optimizarea și îmbunătățirea produselor existentem, anunță reprezentanții startup-ului.

iFactor este prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid de furnizare de lichidități pentru companiile mici și mijlocii, și care a primit acceptul BNR ca și investitorii privați să investească în IMM-uri. Prin modelul de business pe care îl promovează, iFactor schimbă paradigma tradițională de finanțare dintr-una preponderent concentrată pe mediul bancar, într-una digitală centrată pe antreprenor, adevăratul creator de valoare în business, stimulând consolidarea mediului antreprenorial pe piețele pe care activează.

În perioada imediat următoare, iFactor își propune să își accelereze puterea de tracțiune pe piața din România și să devină un jucător puternic, cu un produs viabil pe zona de factoring și împrumuturi IMM pe piața din UK.

Strategia de atragere de investiții a fost gândită sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituționali din zona de early stage din Romania (ROCA X și Smart Impact Capital), cât și business angels și investitori afiliați unor organizații precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

 

Parallax

Vizualizari
811
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri