Raluca Abrihan

Startup-ul de închirieri apartamente Milluu se listează pe Seedblink și țintește o investiții de 785.000 de euro

Thumbnail

Milluu, aplicație de închiriere de apartamente din România dedicată exclusiv proprietarilor și chiriașilor, a decis listarea pe Seedblink și anunță deschiderea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.

Finanțarea ar urma să fie folosită pentru consolidare poziției în România și extinderea serviciilor de property management în Polonia, potrivit anunțului făcut de startup.

La rundă și-au anunțat participarea investitorii deja existenți - fondurile de venture capital Early Game Ventures și RocaX, precum și alte fonduri de investiții precum Simple Capital, Netopia Investments, Growceanu și alți angel investors. Aceștia vor asigura un total de 403.000 de euro. Fondatorii vor împrumuta și ei compania cu 150.000 de euro prin convertible loans, din obiectivul de 785.000 de euro al rundei. Pentru restul de 230.000 de euro, Milluu anunță listarea oficială publică pe Seedblink marți, 16 februarie 2021.

De la o aplicație mobilă care dorea doar să pună în contact proprietarii cu chiriașii și să le ofere instrumente digitale care să faciliteze procesul de închiriere al unui apartament, Milluu s-a transformat în plin an pandemic și a deschis o divizie de property management, reușind să aibă în portofoliu, la sfârșitul anului 2020, apartamente și garsoniere în valoare totală de 18 milioane de euro.

Prin divizia de property management, Milluu preia în gestiune completă de la proprietari apartamente pentru care asigură riscul neîncasării chiriei prin garantarea plăților neîntrerupte ale chiriei pe întreaga perioadă contractuală. Cu noul model de business, atât pentru proprietari cât și pentru chiriași, Milluu oferă o soluție digitală integrată, de la programarea vizitelor, semnarea contractului de închiriere, managementul plăților chiriei și a facturilor de utilități, managementul reparațiilor, până la încheierea contractului și eliberarea acelui apartament.

La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX. Până acum aplicația Milluu a fost descărcată de peste 65.000 de utilizatori, peste 3500 de proprietari și-au publicat apartamentul în aplicație iar 150 de apartamente au intrat în portofoliul diviziei de property management, pentru care s-au plătit și garantat chirii de peste 270.000 de euro până la sfârșitul anului 2020.

În urma noii runde de finanțare, evaluarea companiei se va ridica la 4,25 milioane de euro iar până la sfârșitul anului 2021, compania îți propune să aibă peste 900 de apartamente în portofoliu.

La sfârșitul anului 2021, compania preconizează că va avea o evaluare de peste 10 milioane de euro, la o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane de euro și venituri recurente anuale de peste 500.000 de euro.

Milluu intenționează replicarea modelului său de business în Varșovia, Polonia fiind prima piață după cea locală în care compania intenționează să își extindă serviciile. Această piață, similară cu cea din România, este una fragmentată, nereglementată și foarte puțin tehnologizată, ceea ce oferă o bună oportunitate pentru adaptarea modelului de property management al Milluu.

Industria proptech este în continuă creștere, puține fiind soluțiile cu potențial de schimbare a pieței imobiliare în Europa Centrală și de Est. La nivel internațional în startup-uri tech de property management s-au făcut investiții private de peste 330 de milioane de euro în ultimii 3 ani, arată datele transmise de Milluu.

Startup-ul a fost fondat de Florin Stoian, antreprenor care anterior a pus bazele StarTaxi și Yellow Menu.

 

Parallax

Vizualizari
2158
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri