Raluca Abrihan

Operatorul mobil virtual Benefito Mobile primeşte o finanţare de 150.000 euro de la fondul ROCA X

Thumbnail

Startup-ul Benefito Mobile, operator mobil virtual (MVNO) din România care va lansa o cartelă preplătită ce va aduce utilizatorilor credit pe telefonul mobil la achiziția de produse și servicii de la companiile partenere, primeşte o finanţare de 150.000 de euro de la fondul de investiţii ROCA X.

Investiția Roca X va finanța lansarea comercială a Benefito Mobile, planificată pentru trimestrul al doilea al acestui an. Benefito Mobile își propune să fie un serviciu preplătit de telefonie mobilă și totodată un mecanism inovator de fidelizare a clienților în industria de retail.

„Strategia ROCA X vizează investiții în startup-uri disruptive la început de drum, iar Benefito Mobile este o afacere reprezentativă în acest sens, pe de-o parte prin prisma modelului de business practic complet nou la noi, dar care funcționează foarte bine de mulți ani pe piețele externe, iar pe de altă parte prin prisma experienței valoroase pe care o aduc la masă fondatorii afacerii, Marian Velicu și Marius Ionescu, doi dintre cei mai reputaţi specialiști din telecomul românesc. Studiile arată că majoritatea startup-urilor de succes sunt fondate de antreprenori cu experiență solidă în domeniu, iar Benefito are toate ingredientele pentru a fi un business de succes și a primit votul nostru de încredere. Investiția noastră promite un randament foarte bun cu o creștere accelerată: modelul de business vizează atingerea punctului de break-even la 12 luni de la lansarea comercială la numai 35.000 de utilizatori și o recuperare a investiției după numai doi ani în contextul detinerii deja a unor parteneriate strategice precum sunt CashBackWorld sau BonusWay.”, a spus Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

“În Europa de Vest, operatorii virtuali de telefonie mobilă sunt jucători importanți, deținând între 10-40% din piață. Noi credem de foarte mulți ani că serviciile oferite de operatorii mobili virtuali (MVNO) pot dinamiza domeniul telecom din România și faptul că ROCA X a ales să ni se alăture ne face să avem și mai multă încredere în succesul Benefito Mobile. Suntem convinși că Benefito Mobile va dinamiza atât piața telecom, dar și pe cea de retail fiind primul model de business convergent din România dintre industria de telefonie mobilă și cea de retail”, a declarat Marian Velicu, cofondator și președinte al Goil Services Romania, compania care deține Benefito Mobile.

Pentru 2021, fondatorii Benefito Mobile estimează aproximativ 37.000 de utilizatori și o cifră de afaceri de 700.000 de euro. De asemenea, aceștia estimează că businessul va deveni profitabil după un an, iar în cinci ani va ajunge la o cifră de afaceri de 15 mililoane de euro.

Pentru a-și fideliza clienții, majoritatea retailerilor din România folosesc carduri prin care cumpărătorii acumulează puncte sau beneficiază de reduceri la anumite produse. Benefito Mobile aduce un serviciu în România prin care retailerii pot oferi clienților fideli beneficii semnificative la tot coșul de cumpărături și utile cum este reîncărcarea creditului telefonului mobil.

Prin conlucrarea cu retailerii, Benefito Mobile va beneficia de brandul si baza lor de clienti si va atrage utilizatori de la concurenta, lucru de care va beneficia indirect si operatorul mobil cu care colaboreaza, mai anunţă startup-ul.

Piața de operatori mobili virtuali

Piața de operatori mobili virtuali din România este foarte puțin dezvoltată, în timp ce în diferite țări europene între 10% și 40 % din piața de telefonie mobilă este deținută de astfel de operatori, în special retalieri precum Tesco Mobile, Lidl Mobile, Carrefour Mobile, Kaufland Mobile.

De exemplu, clienții din Germania pot alege dintre ofertele a 135 de operatori mobili virtuali - care dețin o cotă de piață de 19,5%, iar cei din Spania de la 63 de operatori care au împreună 11,5% din domeniu. În Danemarca, 49 de operatori au 34,6% din piață.

Per ansamblu, la nivelul Uniunii Europene, operatorii mobili virtuali dețin o cotă de piață de aproximativ 10%.

Benefito Mobile se alătură comunității ROCA X formată în acest moment din 17 businessuri tech din diverse domenii, printre care Beez, Betmarkets, CODA Intelligence, Code of Talent, Feexers, Humans, Kinderpedia, Frisbo, Medicai, Milluu, xVision și yeParking.

Parallax

Vizualizari
1003
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri