Denisa Crăciun

Cum să stabilești în România sediul social al firmei la sediul avocatului

sediul firmei 2023

Stabilirea sediului social la înființarea unei firme în România este necesară pentru funcționarea acesteia, potrivit Legii 31/1990, arată o firmă de avocatură. 

Astfel, firmele care se confruntă cu dificulăți în găsirea unui spațiu pentru sediul social, îl pot stabili la sediul avocatului, pe o perioadă de cel mult un an, arată casă de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, completează aceste dispoziții și prevede faptul că, avocații pot înființa provizoriu sediul social al firmelor, în baza unui contract de asistență juridică având că obiect stabilirea sediului social la sediul avocatului.

Firmele ar putea apela la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și înregistrarea în Registrul Comerțului în România, care poate găzdui temporar sediul social al societăților și totodată poate oferi asistență și reprezentare juridică în procedura de înregistrare a firmei și de înregistrare a mențiunii privind schimbarea sediului social al acesteia la Registrul Comerțului în România.

Societățile comerciale reglementate de Legea 31/1990 pot recurge la stabilirea sediului social la sediul avocatului în România  pentru a beneficia de o serie de avantaje, precum costuri mai reduse și o procedura de depunere a documentației necesare simplificată, susțin avocații.

Sediul social al firmelor în România stabilit la sediul avocatului nu este un sediu unde se pot desfășura activitățile ce fac obiectul de activitate al firmei, ci este un sediu pentru primirea corespondenței.

Totodată, asociații pot alege stabilirea sediului social al firmelor în România, atât la înființarea unei societăți în România, cât și pe parcursul derulării activității, atunci când aceștia vor schimbarea sediului social.

Parallax

Vizualizari
192
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri