Claudiu Zamfir

Firmele din România pot recruta lucrători pentru muncă sezonieră, pe Bestjobs

Thumbnail

Firmele din România pot recruta lucrători pe ture mici, pentru a-și acoperi nevoile de personal pe termen scurt, printr-un nou serviciu lansat în luna iunie de platforma de recrutare on-line Bestjobs.

Serviciul de staffing pentru perioade scurte a fost anunțat recent de Bestjobs pe blogul său.

„Angajatorii pot posta acum și ture de lucru de minim 5 ore și maxim 5 zile pentru a acoperi nevoile de personal pe termen scurt. Pot solicita ajutor pentru activitati diverse, cum ar fi livrarea de produse, aranjarea mărfii pe raft, sau pentru munca de sezon in restaurante si hoteluri”, spune Bestjobs.

La rândul lor, lucrătorii pot să experimenteze tot mai multe joburi, să nu mai depindă de un program fix de lucru. Pot alege să aplice atât la ture de lucru pentru a obține un venit suplimentar cât și la joburi de lungă durată folosind aceeași platformă, mai spune Bestjobs.

Cum funcționează?

  • Firmele trebuie să posteze tura și să aleaga locul și durata lucrului. Lucrătorii din zonă primesc notificare și sunt verificați de BestJobs înainte de a prelua tura.
  • Astfel, „angajatorii scapă de procesul clasic de angajare, pentru că lucratorii sunt angajatți ca zilieri”, explică Bestjobs.
  • O dată ce tura e finalizată și acceptată, banii sunt transferati in contul lucrătorilor. Plata turelor se face în credite BestJobs, la un preț minim de 3 credite pe oră.

(Recrutezi? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”)

Flexibilitatea - conceptul care vrea să revitalizeze piața muncii

Sistemul este folost de ceva vreme de platforme de recrutare din străinătate. În urmă cu mai mult de un an o tânără antreprenoare americancă, Stacey Ferreira,  a pornit start-upul Forge, un serviciu on-line prin care angajatorii își găsesc forță de muncă, iar profesioniștii, joburi ocazionale, pe principiul flexibilității în timp și spațiu.

"Vreau sa ne extindem mai întâi în toata SUA si pe urma în alte locuri, cum ar fi România. Am o ideea foarte clară asupra modului in care va funcționa acest concept în viitor: flexibilitatea. Si vorbim de flexibilitatea timpului si de flexibilitatea locului" - a spus tanara antreprenoare la București, anul trecut, când a susținut o prelegere la Academia de Studii Economice (ASE).

Pe scurt,în sistemul său, un angajator ofera online un loc de muncă disponibil intr-o zona geografica, intr-un anumit interval orar. Lucratorii au posibilitatea sa aplice pentru job si sa acceseze o anumita tura de lucru, primind un orar in acest sens.

Ideile sale au dus-o pe Stacey Ferreira in cluburile selecte ale antreprenorilor tineri din America. Printre altele, ea a fost inclusa in topul Forbes 30 de antreprenori sub 30 de ani.

Printre altele, Stacey Ferreira a beneficiat de un fellowship la Thiel Academy, o școală de antreprenoriat prin care omul de afaceri Peter Thiel, fondator al PayPal și investitor în Facebook,  îi încurajează pe tinerii talentați să se lase de facultate și să intre în business. De asemenea, tânăra a fost îndrumată în business de miliardarul britanic Richard Branson.

Parallax

Vizualizari
619
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri