Adi Iacob

Tesla va concura cu Uber: Elon Musk a anunțat lansarea unei flote de "robotaxi"-uri în 2020

Thumbnail

Antreprenorul în serie Elon Musk a anunțat că Tesla va lansa "robotaxis" o flotă de mașini autonome capabile să transporte pasageri în maniera în care o face Uber sau Taxify în prezent (dar cu șoferi) — în 2020. 

"Mă simt foarte încrezător în faptul că anul viitor vor exista robotaxi-uri autonome de la Tesla — nu în toate jurisdicțiile, pentru că nu vom avea aprobări pretutindeni", a declarat Musk fără să precizeze la ce reglementări se referă. El a adăugat că este convins că firma sa va avea toate aprobările undeva anul viitor.

Tesla dorește să permită proprietarilor să adauge vehiculele echipate corespunzător în aplicația sa de ridesharing (FOTO), care va avea un model de afaceri similar cu Uber sau Taxify. 

Tesla va primi între 25% - 30% din veniturile obținute, scrie TechCrunch. În locurile în care nu există suficienți oameni care să-și înroleze mașinile în flota de robotaxi-uri, compania va oferi propriile vehicule.

Musk a vorbit despre rețeaua Tesla și despre ambițiile de a permite proprietarilor să-și "angajeze" vehiculele pe aplicația de ridesharing din 2016.

Toate vehiculele noi Tesla echipate cu un cip capabil să transforme mașina într-un vehicul autonom, a dezvăluit CEO-ul companiei în cadrul evenimentului Autonomy Day. Vehiculele Tesla sunt echipate cu o serie de senzori, cum ar fi un radar și camere de luat vederi - care sunt controlate cu ajutorul cipului prezentat de Musk.

De asemenea, Musk a menționat în numeroase rânduri că vehiculele autonome și flota de robotaxi-uri vor necesita anumite reglementări. Cu toate acestea, el nu a explicat ce fel de reglementări sunt necesare. De exemplu, în Statele Unite, guvernul nu dispune de legi care să reglementeze autovehiculele autonome, iar dacă acestea nu sunt modificate în nici un fel pe partea hardware - cum ar fi înlăturarea volanului sau a pedalelor, de exemplu - nu este clar cum vor putea autoritățile să limiteze activitatea Tesla.

Totuși, Musk ar putea să se refere la legile locale din fiecare stat care reglementează aplicațiile de ridesharing. 
 

Parallax

Vizualizari
2045
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri