Claudiu Zamfir

OpenAI (ChatGPT) și-a găsit director nou: fostul șef al platformei de streaming Twitch, Emmett Shear

openai-chatgpt-dreamstime

Organizația care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială OpenAI, deținătoarea robotului conversațional ChatGPT, îl recrutează ca director general (CEO) pe fostul șef al platformei de streaming Twitch, Emmett Shear, după ce l-a dat afară pe Sam Altman.

Emmett Shear este unul dintre co-fondatorii Twitch, platformă de streaming folosită mai ales de către gameri, pentru a-și transmite live partidele de jocuri video. În martie 2023, el a demisionat din funcția de CEO (director general) al platformei, care este destul de populară și în România.

Astfel, Shear preia funcția de CEO al OpenAI, dar cu titlu interimar, după ce inițial, vineri, compania anunțase preluarea interimatului de către Mira Murati, directoarea de tehnologie (CTO) a organizației care a creat ChatGPT.

Emmett Shear a confirmat, pe contul său de X (Twitter), că a acceptat oferta OpenAI de a prelua interimar poziția de CEO, precizând că are deja un plan urgent, pentru următoarele 30 de zile, care cuprinde și o investigație independentă.

„Astăzi am primit un apel care mă invita să iau în considerare o oportunitate unică în viață: să devin CEO interimar al OpenAI. După ce m-am consultat cu familia și m-am gândit la asta doar câteva ore, am acceptat. Recent mi-am dat demisia din rolul meu de CEO al Twitch ca urmare a nașterii fiului meu, care are 9 luni acum. Timpul petrecut cu el a fost plin de satisfacții, așa cum mă gândeam, și am fost bucuros să nu mă angajez cu normă întreagă. Am acceptat acest job deoarece consider că OpenAI este una dintre cele mai importante companii care există în prezent. Când consiliul de administrație mi-a comunicat situația și mi-a cerut să preiau rolul, nu am luat decizia ușor. În cele din urmă, am simțit că am datoria să ajut dacă aș putea” - a afirmat Emmett Shear.
 
El a precizat că planul său 3 puncte, pentru următoarele 30 de zile, cuprinde:

  • Angajarea unui investigator independent pentru a analiza întregul proces care a dus la situația actuală și pentru a face un raport complet.
  • Continuăm să vorbim cu cât mai mulți dintre angajații, partenerii, investitorii și clienții noștri, ne facem lecțiile și facem publice principalele concluzii.
  • Reformăm echipa de management și de conducere, în lumina recentelor plecări, pentru a face din ea o forță eficientă, pentru a genera rezultate pentru clienții noștri.

În context, noul director interimar al OpenAI a pus accentul pe latura de business a organizației.

„Nu am decât respect pentru ceea ce au construit Sam și întreaga echipă OpenAI. Nu este doar un proiect de cercetare și un produs software incredibil, ci o companie incredibilă. Sunt aici pentru că știu asta și vreau să fac tot ce îmi stă în putere pentru a o proteja și a o dezvolta în continuare (...) Înainte de a accepta funcția, am verificat raționamentul din spatele schimbării. Consiliul de administrație NU l-a demis pe Sam din cauza vreunui dezacord anume privind siguranța, raționamentul lor a fost complet diferit. Nu sunt atât de nebun încât să accept această funcție fără susținere pentru comercializarea modelelor noastre minunate” - a explicat Emmett Shear.

Noul director general al OpenAI încearcă astfel să prevină plecarea în masă a angajaților companiei.

Reamintim că vineri seara Consiliul de Administrație al OpenAI l-a demis din funcția de CEO pe co-fondatorul organizației, Sam Altman, care a părăsit astfel compania. De asemenea, un alt co-fondator OpenAI, Greg Brockman, a demisionat din funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Cei doi foști lideri ai OpenAI au fost recrutați, rapid, de principalul investitor în OpenAI, Microsoft. Altman și Brockman vor conduce astfel eforturile Microsoft în dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială.

Parallax

Vizualizari
200
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri