Claudiu Zamfir

Demisionează șeful Twitch

twitch-dreamstime.

Directorul (CEO) serviciului de streaming online Twitch, Emmett Shear, și-a anunțat, joi, demisia din funcție, după 12 ani la conducerea platformei, care este utilizată și în România mai ales de iubitorii de jocuri video și sporturi electronice.

El este unul dintre cei 5 antreprenori care au fondat Twitch în urmă cu 16 ani, sub numele de Justin.tv. Emmett Shear (40 de ani) și-a motivat decizia menționând că tocmai a devenit tată. Shear se va retrage pe o poziție de consilier în Twitch, iar funcția de CEO va fi preluată de Dan Clancy, președintele companiei.

Twitch este un serviciu de streaming, folosit pentru transmisiuni live pe internet, mai ales de către jucătorii de jocuri video și e-sport. Denumit inițial Justin.tv (după numele lui Justin Kan, fondatorul principal), serviciul de streaming a fost cumpărat în anul 2014, cu 970 de milioane de dolari, de gigantul Amazon, care l-a redenumit Twitch.

Platforma susține că este folosită de 8 milioane de streameri pe lună, unii dintre ei având astfel șansa să și câștige bani din producțiile lor.

„În timp ce reality showul de televiziune 24/7 a fost de fapt o idee proastă, transmisiunile video live pe internet s-au dovedit a fi o idee destul de bună. Ce m-a ținut aici atâția ani? Iubesc oamenii cu care lucrez, îmi place că creăm oportunitățile pentru streameri să-și câștige existența făcând ceea ce le place și îmi place felul în care creăm un context pentru comunitate, pentru ca streamerii și spectatorii noștri să se reunească, unde pot simți că aparțin și se conectează” - a spus CEO-ul demisionar, Emmett Shear, pe blogul Twitch.

Parallax

Vizualizari
181
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri