Redactia StartupCafe.ro

OpenAI, care a creat „robotul” ChatGPT, are o valoare estimată la 27-29 miliarde dolari

chatgpt-openai-dreamstime

OpenAI, compania care a creat robotul conversațional ChatGPT, bazat pe inteligență artificială, a fost evaluată la 27-29 de miliarde de dolari, într-o rundă de finanțare în care a obținut  300 de milioane de dolari de la o serie de fonduri de investiții, potrivit TechCrunch, citat de News.ro.

Printre noii investitori se numără fondurile Tiger Global, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Thrive şi K2 Global, care intră în companie, ca acționari. Anterior, Wall Street Journal a relatat despre această rundă de investiții, la începutul campaniei de strângere de fonduri.

Unul dintre finanțatori, Sequoia Capital, se numără printre cele mai puternice fonduri de investiții în startup-uri de tehnologie, susținând companii ca Apple sau Google la începuturile lor. Românca Luciana Lixandru este în conducerea biroului european al Sequoia, de la Londra.

OpenAI a refuzat să comenteze oficial pe marginea noii finanțări.

Această finanţare se adaugă unei investiții mai mari, acordate de Microsoft la începutul anului 2023. Conform unei surse apropiate tranzacției, investiția Microsoft este de aproximativ 10 miliarde de dolari.

OpenAI a fost fondată în anul 2015, ca organizație non-profit, de Sam Altman, Elon Musk și alți antreprenori. Miliardarul Elon Musk a părăsit OpenAI în 2019 pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra direcției de dezvoltare a OpenAI, dar Sam Altman a rămas la conducerea startup-ului, ocupând funcția de CEO. Inițial, OpenAI avea scopul declarat de a studia inteligența artificială și a reduce riscurile asociate acesteia. Musk este cunoscut pentru pozițiile sale privind etica în domeniul AI, miliardarul tech avertizând în retepatte rânsuri asupra riscului ca omenirea să scape de sub control această tehnologie.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1955
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri