Powered By

Denisa Crăciun

Comerț online 2022: O platformă românească încheie anul cu venituri de peste 2,4 milioane EUR

comert online-2022

O platformă românească pentru comerțul online încheie anul 2022 cu venituri de peste 2,4 milioane EUR, cu 20% mai mult față de anul 2021.

Gomag, platformă românească pentru eCommerce, susține, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că rezultatele sale vin după dezvoltările implementate de-a lungul anului 2022, care au avut ca scop generarea de oportunități pentru clienții săi.

„2022 a reprezentant pentru Gomag o altă etapă de creștere treptată. Anul acesta a sporit și numărul clienților în portofoliul Gomag. În acest moment, compania ajută peste 3000 de antreprenori să își crească business-urile în online. Creșterea YoY (Year-Over-Year) este relativ redusă comparativ cu anii trecuți, însă este o situație ușor de înteles având în vedere contextul politic / economic actual. Cu toate acestea, ca volum de magazine noi lansate pe Gomag, au fost depășite volumele anilor anteriori”, spun Cosmin Dărăban și Aurelian Motica, co-fondatori Gomag.

Cele mai multe lansări în 2022, au fost în următoarele segmente:

  • Casă;
  • Gradină și Unelte;
  • Fashion;
  • Health & Beauty;
  • Cosmetice;
  • Alimentare și Băuturi.

Conform platformei de comerț digital, în 2022 au apărut mai multe magazine online dedicate unor nișe mai mici, cu număr mic de produse.

„Topul categoriilor de business prezente în 2022 pe platforma Gomag include nișele Casă, Grădină și Unelte, Fashion, Cadouri & Bijuterii, Health & Beauty, Bebeluși, Copii și Jucării, dar și afaceri din industria Alimentare & Băuturi, nu neapărat în această ordine. Anul acesta, la Gomag au început să fie realizate și magazine din nișe noi, care vând conținut digital”, spune Cosmin Dărăban.

„Acest lucru se datorează opțiunilor noi lansate în platformă pentru vânzarea de produse digitale - cursuri video, materiale audio premium, conținut PDF sau chiar acces la workshop-uri”, a completat acesta. 

Anul acesta, platforma a demarat și un parteneriat cu BT Stup. În cadrul proiectului, au deschis și birou la București unde acum oferă suport și consultanță și la nivel local, comercianților interesați să își crească business-urile în online.

Pentru 2023, Gomag are în plan lansarea de noi servicii. Totodată, urmărește investiții prin achiziții în piața românească și vrea să se extindă pe piața internațională.

Parallax

Vizualizari
291
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri