Adi Iacob

Cum schimbă YouTube industria jucăriilor: Producătorii modifică ambalajele din cauza videoclipurilor de unboxing

Thumbnail

În prezent există sute de mii de videoclipuri pe YouTube în care creatorii de conținut despachetează tot felul de jucării, iar multe dintre acestea au milioane de vizualizări. Urmând acest trend, unii producători de jucării au început să facă schimbări asupra produselor pe care le vând. Acest lucru demonstrează influența pe care YouTube o are asupra acestei industrii.

Copiii petrec mult timp în mediul online. Un studiu realizat de cei de la Common Sense Media arată că în Statele Unite, copiii în vârstă de 8 ani sau mai tineri petrec, în medie, aproximativ 2 ore și 19 minute pe zi cu ochii în ecran, scrie Vox.com. Un alt studiu din 2016, realizat de firma de cercetare Childwise și citat de The Guardian, a constatat că ei petrec mai mult timp online decât urmărind conținut la TV.

Deși YouTube nu furnizează informații câți dintre utilizatorii săi sunt copii, un studiu a constatat că cei cu vârstă de 8 ani sau mai tineri petrec 65% din timpul în mediul online pe YouTube. În 2017, Pew Research Center a raportat că 81% dintre părinții din SUA își lasă copiii să urmărească conținut de pe YouTube, chiar dacă site-ul este, tehnic, pentru cei cu vârsta de minim 13 ani. YouTube are chiar o aplicație specială pentru conținut dedicat copiilor - YouTube Kids.

Dacă până acum câțiva ani succesul unei jucării era demonstrat de cât de repede dispărea de pe rafturile din magazine, în prezent, popularitatea acestora se decide pe YouTube. 

Formatul "unboxing" nu a apărut pe YouTube. Acest format a apărut pe site-uri precum Unboxing.com și Unbox.it. Acesta fost numit "geek porn" ("porno pentru tocilari"), deoarece inițial era pus accentul pe produse electronice precum consolele de jocuri. Wall Street Journal scria în 2006, când PlayStation a lansat cea de-a treia consoană de jocuri - PS3:  

"PS3 s-a vândut în toată SUA. Deci, pentru mulți, a urmări pe altcineva despachetând un PS3 este cel mai bun lucru după a deține unul".

Când YouTube a fost lansat în 2005, o mare parte din comunitatea fanilor tech s-a mutat pe platforma video. Începând cu anul 2010, numărul videoclipurilor de "unboxing" de pe YouTube crescut cu 871%, scrie Vox.com

Astfel, "unboxing"-ul a devenit un fenomen pe YouTube. Potrivit The Guardian, o cincime din cele mai urmărite 100 de canale de pe YouTube sunt legate de jucării, iar acestea produc videoclipuri cu miliarde de vizualizări.

Influencerii de pe YouTube fac bani și din vizualizări și din conținutul sponzorizat de companii (plasare de produse). Unul dintre cele mai importante astfel de canale este Ryan ToysReview, al unui băiețel de 8 ani pe nume Ryan. El a fost cel mai bine plătit youtuber din 2018 - a câștigat 22 de milioane de dolari din canalul său de pe YouTube, pe care publică videoclipuri în care testează jucării. 

Exemple

MGA Entertainment, compania care produce păpușile Bratz, a vândut jucării din colecția sa L.O.L. Surprise! în valoare de mai mult de 4 miliarde dolari. Succesul acestor produse se datorează modului în care au fost ambalate. Păpușile - care au costume, coafuri și corpuri diferite - vin ambalate în bile opace, astfel încât copiii nu știu ce primesc. În prezent există sute de mii de videoclipuri pe YouTube cu jucării L.O.L. Surprise! desfăcute, iar unele dintre acestea au câte 24 de milioane de vizionări. Această jucărie care a adus companiei miliarde de dolari demonstrează puterea și influența pe care YouTube o are asupra industriei.

Thumbnail
(Sursă foto: Captură Noriel.ro)

"Ambalajul crează elementul surpriză, dar, de asemenea, ținem pasul și cu ce își doresc copiii (...) Am pornit afacerea în 2016 și am făcut schimbări asuprea produselor o dată la fiecare 3 luni pentru a ține pasul. Dacă nu ții pasul, vor deveni interesați de altceva", a explicat Isaac Larian, CEO-ul MGA Entertainment.

La Târgul de jucării din New York nu a existat nici un stand fără influența YouTube, scrie Vox.com. Ryan de la Ryan ToysReview a fost acolo, promovându-și propria linie de jucării - Ryan’s World. 

La un alt stand, un semn uriaș anunța prezența Karinei Garcia, o vedetă de pe YouTube, în vârstă de 25 de ani, care a fost numită "YouTube Slime Queen". Ea prepară slime (amestecul acela gelatinos pe care îl tragi în toate direcțiile, iar el revine la forma inițială) pentru cei peste 8 milioane de abonați la canalul său și a lansat recent o marca proprie de slime - Craft City.

Multe dintre aceste trenduri au ajuns și în România. De exemplu, mai multe canale de pe YouTube care produc conținut video în care prepară slime se bucură de succes la nivel internațional. Canalul Izabela Stress al unei românce are peste 6 milioane de abonați, iar unele videoclipuri postate de ea au chiar sute de milioane de vizualizări. Potrivit Social Blade, Izabela Stress câştigă, în fiecare lună, între 60.000 şi 980.00 de dolari.

Parallax

Vizualizari
2159
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri