Adi Iacob

"Bătălia" pe domeniul web Amazon.com: Retailer-ul online versus țările din bazinul fluviului

Thumbnail

Amazon.com încearcă să obțină drepturi depline pentru numele domeniului său web încă din 2012. Dar țările din bazinul Amazonului - Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Guyana și Surinam susțin că acesta se referă la regiunea lor geografică și, prin urmare, le aparține și nu ar trebui să "monopolizat de o singură companie".

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), care supraveghează adresele de internet la nivel global, a prelungit până în această lună termenul limită în care țările și site-ul de e-commerce trebuie să ajungă la o înțelegere, scrie Reuters.

  • Pentru a ajunge la o anumită locaţie pe Internet trebuie să introducem o adresă – un nume sau un număr. Adresa respectivă trebuie să fie unică, astfel încât calculatoarele care comunică între ele să ştie unde să se găsească unul pe altul. ICANN coordonează aceste adrese unice (cunoscute sub denumirea de „identificatori”) la nivel global, explică Asociatia pentru Tehnologie si Internet (ApTI). Dacă nu ar exista această coordonare, nu ar exista un singur Internet global.

Brazilia a propus un compromis pentru a pune capăt bătăliei de șapte ani pe numele domeniului web Amazon.com: compania să permită statelor care se învecinează cu cea mai mare pădure tropicală din lume să co-guverneze adresa digitală cu cel mai mare retailer online.

"Ca o soluție de compromis pentru problema «dot Amazon», am propus participarea noastră la guvernarea acestui teritoriu digital, în vederea protejării și promovării patrimoniului natural, cultural și simbolic din regiunea Amazonului pe internet", a declarat reprezentantul Ministerului de Externe a Braziliei, Otavio Brandelli, însă fără a explica cum ar funcționa acest lucru.

El a menționat că propunerea ar oferi retailerului online șansa de a arăta țărilor din bazinul Amazonului și opiniei publice că este "o corporație pe deplin responsabilă, capabilă să echilibreze interesul comercial cu valorile prețuite de clienții săi".

Potrivit presei internaționale, Amazon.com a oferit milioane de dolari în ebook-uri Kindle și web hosting pe serverele companiei pentru a rezolva problema.

Citește și Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne cel mai bogat din lume și după divorț

Parallax

Vizualizari
855
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri