Claudiu Zamfir

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne cel mai bogat din lume și după divorț

Thumbnail

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, rămâne cel mai bogat din lume chiar și după divorțul de soția sa, romanciera MacKenzie Bezos, cu care a împărțit o parte din avere, potrivit calculelor Business Insider.

Conform celui mai recent top întocmit de Forbes, înainte de soluționarea divorțului Jeff Bezos conducea clasamentul mondial al miliardarilor, cu o avere de 131 de miliarde de dolari. În urma înțelegerii după divorțul de MacKenzie, Jeff Bezos mai rămâne cu 75% din acțiunile pe care le aveau la Amazon, adică 59,1 milioane de acțiuni. Pe baza prețului actual al titlurilor Amazon, numai de aici Jeff Bezos are o avere 107,4 miliarde de dolari, conform calculelor Business Insider.

Astfel, chiar și după soluționarea divorțului de MacKenzie, Jeff Bezos îl întrece pe Bill Gates în topul miliardarilor lumii. Fondatorul Microsoft rămâne astfel pe locul al doilea, cu o avere cotată la 96,5 miliarde de dolari.
 

La rândul ei, MacKenzie Bezos (născută Tuttle) devine una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere de 35,7 miliarde de dolari numai din acțiunile care i-au rămas din Amazon, în urma divorțului. Ea a păstrat 25% din acțiunile pe care le deținea cuplul, ceea ce înseamnă o participație de 4% din imperiul de comerț online, lider mondial în domeniu.

Mai departe, Jeff Bezos păstrează ziarul Washington Post, pe care l-a cumpărat în anul 2013 pentru 250 de milioane de dolari, precum și compania de explorări spațiale Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000. În schimb, nu a fost comunicat cum vor fi împărțite activele imobiliare consistente ale cuplului, după divorț.

Jeff și MacKenzie Bezos au împreună 4 copii.

Jeff Bezos s-a născut la 12 ianuarie 1964 sub numele de Jeffrey Preston Jorgensen, în orașul Albuquerque, statul american New Mexico. Tatăl său, Ted Jorgensen, avea un magazin de biciclete. Când Jeff avea 4 ani, mama lui, Jacklyn, a divorțat și s-a căsătorit cu un imigrant cubanez, Miguel Bezos, băiatul preluând numele acestuia.

Jeff Bezos a absolvit prestigioasa universitate privată Princeton, cu specializările inginerie electrică și calculatoare. După facultate, a lucrat în telecomunicații și apoi a trecut în zona bancară. În 1993  s-a căsătorit cu MacKenzie și tot în acel an i-a venit ideea să-și deschidă un magazin online de cărți. Jeff Bezos a renunțat la jobul pe care îl avea la firma de investiții D. E. Shaw și a deschis Amazon, in garajul lui, pe 5 iulie 1994.

În prezent, Amazon a ajuns la un venit anual de peste 230 de miliarde de dolari și un profit net de 10 miliarde de dolari. Jeff Bezos este președinte și director general (CEO) al companiei cu sediul central la Seattle. (Sursa: Wikipedia).

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4459
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri