Smile Media

M247: Antreprenorii români sunt din ce în ce mai interesați de extinderea afacerii pe diverse piețe europene

Bogdan Gavriluta

Digitalizarea accentuată în mediul de business a contribuit la creșterea interesului antreprenorilor locali pentru extindere pe alte piețe geografice. M247 Europe, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de Cloud, conectivitate și administrare date din România, a identificat un interes accentuat de extindere geografică în rândul companiilor de logistică, fashion, software, retail sau producție media. Pentru antreprenorii români care aleg să-și extindă activitatea în alte țări colaborarea cu furnizori de soluții de date experimentați este esențială.

 

Pentru a afla mai multe despre acest subiect am stat de vorbă cu Bogdan Gavriluță, Head of International Sales M247 Europe, companie care operează la nivel global una dintre cele mai extinse rețele, fiind conectată la cele mai importante puncte de internet exchange din lume, cu acces la peste 50 centre de date. În România, M247 este prezentă în două centre moderne de date.

 

Reporter: Digitalizarea a facilitat extinderea companiilor locale pe alte piețe geografice. Care sunt țările în care doresc antreprenorii români să fie prezenți? De ce?

Bogdan Gavriluță: Din experiența noastră, antreprenorii români doresc extinderea afacerii pe piața europeană, iar ulterior în Statele Unite. Obiectivul urmărit este, desigur, creșterea bazei de clienți. Pentru a face asta trebuie să ajungi cu serviciile cât mai aproape de aceștia. Rețeaua de care dispune M247 la nivel mondial ne-a transformat ușor într-un furnizor preferat de antreprenorii locali.

 

Reporter: Care sunt domeniile în care activează companiile cu care lucrați, care activează deja sau doresc extinderea pe plan internațional? În ce alte sectoare vedeți potențial în acest sens?

Bogdan Gavriluță: Evident, zona de servicii rămâne cea mai ofertantă. Mă refer aici, în special la segmente precum logistică, gaming, gambling sau producție media. Și pe segmentul de retail există potențial, în special în zona de fashion. La nivel local, noi colaborăm deja cu jucători de top din industrii precum healthcare, banking, gaming, insurance, retail, technology & security, software

 

Reporter: De ce aleg antreprenorii din România furnizori de soluții ITC local? De ce cu M247? Ce avantaje oferiți față de furnizorii de pe alte piețe? Este mai rentabil să lucrezi cu un furnizor român?

Bogdan Gavriluță: Am colaborat deja foarte bine la nivel local cu mulți dintre antreprenorii care au ne-au ales și în procesul de extindere regională. Rețeaua de care dispunem pe plan internațional a oferit un plus de siguranță, important când iei astfel de decizii.

Serviciile ITC sunt tehnice, specifice. Mulți antreprenori preferă colaboratori care vorbesc aceeași limbă, mai ales pentru mentenanță. M247 este un furnizor tip one-stop-shop, cu peste 50 centre date, la nivel global. Soluțiile noastre sunt adaptate nevoilor clienților, de la servere dedicate până la soluții de cloud privat. De asemenea, colaborăm cu cei mai importanți furnizori în domeniu, oferind partenerilor un standard ridicat de calitate.

 

Reporter: Care sunt principalii pași pe care trebuie să-i facă o companie locală pentru accesarea unor piețe externe, din perspectiva infrastructurii IT?

Bogdan Gavriluță: Pașii pentru extinderea geografice sunt cei clasici. Avertizăm doar că multe piețe din regiune sunt foarte competitive, deservite de furnizori locali și globali, cu experiență. Evident, oricând poți veni cu ceva mai bun, dar ajută ca antreprenorii să identifice clar care sunt aspectele care-i fac competitivi și cum se diferențiază de alți furnizori.

 

Reporter: Ce le recomandați clienților care au intenții în acest sens?

Bogdan Gavriluță: Recomandările diferă în funcție de nevoi și de echipamentele deținute. Avem parteneri care au deja echipamente proprii, care pot fi aduse în colocare în centrele de date unde avem prezență. De asemenea, avem clienți care apelează exclusiv la infrastructura noastră existentă, beneficiind de un echipament dedicat pentru care achită as a service.

 

Reporter: Cum a evoluat la voi cererea de servicii ITC pentru extinderea activității pe piețe externe? Ce servicii vă sunt cerute cel mai des?

Bogdan Gavriluță: Pandemia a accelerat cererea de digitalizare și prezența în mediul online a companiilor. Am înregistrat cerere pentru serviciile de servere dedicate în locații din afara României, dar și în țară.

 

Reporter: Care sunt principalele provocări pentru o companie care dorește să-și extindă activitatea pe plan internațional? Ce soluții există?

Bogdan Gavriluță: Cea mai importantă etapă este cea de cercetare a pieței pe care dorești să te extinzi. Contează să identifici corect audiența, motivele pentru care aceasta ar putea opta pentru schimbarea furnizorului și cum poți contribui concret la creșterea gradului de satisfacție a acestora.

În acest sens, este important să discuți cu integratorii din piață, prin participarea la evenimente și interacțiuni cu potențialii clienți pentru a înțelege cât mai bine nevoile și provocările acestora.

 

Reporter: Care sunt piețele externe pentru care puteți oferi companiilor din România servicii ITC?

Bogdan Gavriluță: Suntem prezenți în cele mai importante piețe din Europa (Olanda, Serbia, Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Franța, Spania, Cehia, Suedia, Austria, Polonia, Bulgaria, Elveția), Asia (Singapore, Hong Kong și Tokyo), Australia (Sydney), SUA (New York, LA, Miami și Dallas) și America de Sud (Sao Paolo).

 

Următorul pas pentru a deveni globali este să pătrundem și pe continentul african, pas pe care vrem să-l facem în viitorul apropiat.

 

Reporter: Dacă tot ați menționat un obiectiv, ce alte planuri aveți în ceea ce privește prezența internațională?

Bogdan Gavriluță: Dorim să deschidem în următorul an un POP (punct de prezență) în Africa, cel mai probabil în Africa de Sud. De asemenea, plănuim să ne extindem prezența în zone pe care le considerăm strategice și unde am identificat oportunități de creștere, cum sunt Statele Unite și Asia. Orice POP din rețeaua M247 va fi interconectat cu cel puțin alte două POP-uri existente, astfel încât să asigurăm un Uptime de 100%.

 

Articol susținut de M247

 

Parallax

Vizualizari
897
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.442
Just for testing :

interaction: 0.88

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.09

rating: 1.442

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 236
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri