Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Curs IT gratuit pentru refugiații ucraineni din România

scutiri de taxe

Refugiații ucraineni din România, care vor să învețe programare, pot participa gratuit la un curs IT.

Înscrierile se fac AICI. Candidații trebuie să completeze un formular și să trimită o scrisoare de motivație. Cei selectați vor primi un e-mail de confirmare până cel târziu în data de 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului.

Cursul HTML este gratuit și este destinat celor care nu au cunoștinte în domeniul IT. Sunt 20 de locuri disponibile, programul fiind susținut în limba ucraineană.  

Cursul organizat de SoftServe și Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), este parte a programului global EmpowerU al SoftServe dedicat educației grupurilor vulnerabile. Programul a fost lansat în 2023, în 7 țări, Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse: de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

Proiectul se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din 10 module. La finalizarea programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

Pentru a putea participa la acest program, participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu este disponibilitatea de a aloca timp, minimum 6 ore săptămânal, atât pentru cursuri, cât și pentru studiu individual.

Participanții trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet pentru a participa la sesiunile online. CNRR va pune la dispoziție în București un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/laptop.

Parallax

Vizualizari
492
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri