Denisa Crăciun

Ce salarii au educatoarele și profesorii din grădinițele și școlile private, în România (platformă de recrutare)

Thumbnail

Tot mai mulți candidați români care au experiență sau care vor să lucreze în sectorul educației se îndreaptă către sistemul privat de învățământ, potrivit unei platforme de recrutare online care arată că salariul unui profesor din acest domeniu poate ajunge și la 9.000 lei.

Un educator care lucrează la o grădiniță privată din București are un salariu între 4.000 și 5.000 lei pe lună, iar un asistent educator câștigă între 3.000 și 4.000 lei pe lună, conform eJobs.

„Este un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională. Transparența salarială este un alt element de care angajatorii din acest domeniu țin cont pentru că știu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afișat în anunțul de angajare”, susține Roxana Drăghici.

Plafoanele salariale variază în funcție de experiența pe care o au candidații și de certificările profesionale obținute. Cele mai mari salarii sunt în București, în orașele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

Pragurile salariale diferă în funcție de ciclul de învățământ, în cazul școlilor private. Astfel, un învățător debutant are un salariu de aproape 3.000 lei pe lună, iar cei care au cel puțin 5 ani de experiență au peste 4.500 lei, conform Salario, comparatorul salarial al eJobs. 

Un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are. 

„Deși vorbim despre joburi care se adresează atât candidaților entry level, cât și celor cu experiență, angajatorii au o serie de cerințe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite, dar și o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilități de comunicare cu copiii și cu părinții și răbdare”, spune Roxana Drăghici.

„Începând cu luna iulie a acestui an, și personalul din sistemul de stat au primit salarii majorate, în urma grevei care a avut loc la finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Creșterile au pornit de la 760 de lei net și au ajuns până la 1.420 de lei net, adică o majorare de 25% la toate categoriile”, mai arată platforma de recrutare.

De la începutul anului, aproape 6.000 de joburi au fost postate pentri domeniul educație. Acestea au adunat 220.000 de aplicări. Peste 70% dintre aplicări au venit de la candidați din segmentul entry și mid level, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. 30.000 de joburi sunt disponibile în prezent pe platforma de recrutare online. Dintre acestea, aproape 1.000 aparțin angajatorilor din domeniul educație.

Parallax

Vizualizari
1335
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri