Denisa Crăciun

Lime, tehnologie prin care vrea să afle dacă un utilizator merge ilegal cu trotineta pe trotuar

Thumbnail

Startup-ul american Lime, care oferă servicii de închiriere pentru trotinete electrice, construiește propria tehnologie pentru a detecta, cu ajutorul unei camere, când un utilizator circulă pe trotuar, conform TechCrunch.

La un eveniment organizat la Paris, Lime a dezvăluit planurile sale de a crea o platformă „in-house”, de viziune computerizată, care va folosi o camera pentru a detecta când un utilizator (n.r. de Lime) circulă pe trotuar, acolo unde nu există bandă specială.

Rămâne la latitudinea orașelor dacă vor avertiza utilizatorii cu privire la infracțiunile lor, a spus compania.

Mai întâi, tehnologia va fi introdusă pe aproape 400 de trotinete Lime în San Francisco și Chicago, începând cu luna august. Până la finalul anului, startup-ul vrea să extindă funcția în alte 6 orașe.

Tehnologia ARAS – advanced rider assistance system, utilizată și de Lime, ar ajuta la prevenirea mersului cu trotineta pe trotuar, în contextul în care, spun reprezentanții companiei, „este mai ușor pentru orașe să învinovățească companiile de micromobilitate” pentru acest lucru, decât să investească în construirea de piste protejate pentru biciclete, de exemplu.

Cine este Lime

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 5 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 1,5 miliarde de dolari, conform Crunchbase. În mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

În noiembrie 2021 scriam pe StartupCafe.ro că Lime a obținut o nouă finanțare, de 523 de milioane de dolari de la Uber și alți investitori.

În România, Lime a pătruns cu trotinetele sale electrice de închiriat în anul 2019, mai întâi în București. Apoi s-a extins în Cluj-Napoca, Brașov, Constanța. Lime a făcut și o integrare cu Uber, pentru ca utilizatorii să poată închiria trotinete electrice și din aplicația de transport cu mașina în sistem ride-hailing.

Parallax

Vizualizari
312
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri