Raluca Abrihan

Firma americană de trontinete electrice Lime intră în România. Program pilot cu Primăria Capitalei

Thumbnail

Startup-ul american Lime, care oferă servicii de închiriere pentru trotinete electrice, ar putea aduce la Bucureşti 1.000 de astfel de vehicule, printr-un program pilot propus de Primăria Capitalei.

“Sistemul de electric scooter sharing este un serviciu comun (dintre Lime şi primărie – n.red.) care pune la dispoziţie şi permite oamenilor să împrumute o trotinetă electrică pentru o perioadă scurtă de timp”, se arată în proiectul de hotărâre al primăriei ce ar urma să fie votat în următoarea şedinţă de consiliu.

Trotinetele electrice funcţionează cu ajutorul unor aplicaţii mobile şi a unor tracking-uri GPS care ajută la localizarea trotinetelor şi deblocarea lor. Trotinetele pot circula cu o viteză de 24km/h, drept urmare pot fi conduse fără permis de conducere.

Programul pilot prevede introducerea, în primă fază, a 1.000 astfel de trotinete şi amenajarea de locuri de parcare pentru trotinete/biciclete la toate gurile de metrou, în anumite zone adiacente parcărilor publice, în apropierea instituţiilor de interes public, precum teatre, biblioteci, muzee.

Lime este un startup american, iar serviciul său de bike şi scooter sharing funcţionează în zeci de oraşe din întreaga lume.

În general costurile de închiriere pentru vehiculele Lime sunt de: 1 dolar (4,2 lei) pentru deblocare şi 15 cenţi pe minut, închirierea (70 de bani).

Startup-ul a fost lansat în 2017 de către antreprenorii Toby Sun şi Brad Bao, iar anul trecut a semnat un acord cu Uber pentru a le furniza biciclete pentru serviciul Uber Bikes.

Compania este evaluată la peste 2,4 miliarde de dolari şi a obţinut în total finanţări de peste 300 de milioane de dolari.

Un important competitor al Lime pe piaţa din Europa este Bolt, care furnizează trotinete electrice în mai multe oraşe şi care ar putea intra şi pe piaţa românească.

Vezi proiectul de hotărâre al PMB. Acesta va fi implementat doar după aprobarea Consiliului General.

proiect PMB by Anonymous laThOzTaXO on Scribd

Parallax

Vizualizari
6979
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri