Denisa Crăciun

Trotinete electrice Lime, în încă un oraș din România

Thumbnail

Încă un oraș din România va avea trotinete electrice Lime, care vor fi disponibile la închiriere prin aplicația de mobil, potrivit unui comunicat transmis vineri de startup-ul de mobilitate urbană. 

Lime a lansat vineri trotinetele electrice în Iași și susține că vrea să ofere o alternativă „reală la cum se deplasează lumea”.

Trotinetele vor fi disponibile în Iași în zonele Palas, Copou, Pod Ros, Dacia , Tudor Vladimirescu și altele, asigurând conexiunea între toate zonele cheie ale orașului.

Luna trecută scriam pe StartupCafe.ro că trotinetele electrice Lime intră și în Pitești.

Startup-ul american, care și-a extins serviciul la noi în țară, susține că „noile trotinete oferă o soluție pentru “primul și ultimul kilometru” - contribuind la crearea legăturii cu alte moduri de a merge la serviciu, de a se întâlni cu prietenii sau de a te plimba prin oraș”.

„Suntem foarte încântați sî putem oferi, începând de astîzi, locuitorilor din Iași o modalitate de transport ecologică, sigură și accesibilă în aer liber. Ne bucurăm că am găsit un partener de dialog și un susținător al transportului alternativ în autoritățile locale. Micromobilitatea trebuie să fie o alternativă de transport națională si vom continua expansiunea în alte orașe din țară, pentru a oferi cat mai multor oameni soluții viabile de transport alternativ ecologic”, spune Alexandru Coman, Manager Operațiuni Lime Romania

Lime va oferi și patru tipuri de abonamente cu reduceri de până la 50% față de prețul de bază: deblocări nelimitate gratuite pentru o lună - 9 lei; curse nelimitate pentru o oră – 19 lei; curse nelimitate pentru o zi – 37 lei și curse nelimitate pentru trei zile – 105 lei.

Daniel Jurvale, Viceprimar al Municipiului Iași, spune că „susținem mobilitatea urbană și soluțiile eco-friendly. Suntem deschiși alternativelor de transport, care pot crește calitatea vieții cetățenilor. Ne bucurăm că, începând de astăzi, ieșenii pot folosi trotinetele Lime. Suntem convinși că închirierea acestora prin doar câțiva pași va aduce beneficii vizibile pentru orașul nostru”.

Cum funcționează Lime

Pentru a utiliza Lime, trebuie să descarci aplicația, să localizezi o trotineta de pe hartă și să o deblochezi cu simpla atingere a unui buton.

Cât costă să mergi cu Lime? Te va costa 2 lei pentru deblocare și 0,68 lei pe minut. Echipa locală a Lime, alături de partenerii săi, se va ocupa de mentenanță, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

Compania se angajează să asigure siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști.

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 5 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 1,5 miliarde de dolari, conform Crunchbase. În mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

În noiembrie 2021 scriam pe StartupCafe.ro că Lime a obținut o nouă finanțare, de 523 de milioane de dolari de la Uber și alți investitori.

În România, Lime a pătruns cu trotinetele sale electrice de închiriat în anul 2019, mai întâi în București. Apoi s-a extins în Cluj-Napoca, Brașov, Constanța. Lime a făcut și o integrare cu Uber, pentru ca utilizatorii să poată închiria trotinete electrice și din aplicația de transport cu mașina în sistem ride-hailing.

Parallax

Vizualizari
1156
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri