Denisa Crăciun

Trotinetele electrice Lime intră în încă un oraș din România

Thumbnail

Trotinetele electrice Lime vor fi disponibile la închiriere prin aplicația de mobil în încă un oraș din România, potrivit unui comunicat transmis de startup-ul de mobilitate urbană. 

Pitești este orașul în care startup-ul american își extinde acum serviciul. Trotinetele electrice vor fi lansate în Pitești joi. 

Operațiunile Lime din orașul Pitești se vor concentra pe siguranța utilizatorilor și a participanților la trafic, precum și pe oferirea unei alternative de transport sustenabilă, a transmis startup-ul.

Trotinetele vor fi disponibile în Pitești în cartierele Trivale, Negru Vodă, Tudor Vladimirescu, Mărășești, Ceair, asigurând conexiunea între toate zonele cheie ale orașului.

Pitești este primul nou oraș din planul de expansiune din acest an, urmând ca trotinetele electirce să fie disponibile în curând și alte orașe precum Brașov, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea, conform comunicatului.

Cum funcționează Lime

Pentru a utiliza Lime trebuie să descarci aplicația cu același nume, să localizezi o trotinetă pe hartă și să o deblochezi prin atingerea unui buton. 

Cât costă să mergi cu Lime? Te va costa 4 lei pentru primele 4 minute, după care 0.77 lei pe minut.

Compania se angajează să asigure siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști.

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 5 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 1,5 miliarde de dolari, conform Crunchbase. În mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

În noiembrie 2021 scriam pe StartupCafe.ro că Lime a obținut o nouă finanțare, de 523 de milioane de dolari de la Uber și alți investitori.

În România, Lime a pătruns cu trotinetele sale electrice de închiriat în anul 2019, mai întâi în București. Apoi s-a extins în Cluj-Napoca, Brașov, Constanța. Lime a făcut și o integrare cu Uber, pentru ca utilizatorii să poată închiria trotinete electrice și din aplicația de transport cu mașina în sistem ride-hailing.

Parallax

Vizualizari
3079
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri