Claudiu Zamfir

Uber și Google finanțează cu 170 de milioane de dolari trotinetele electrice Lime

Thumbnail

Startup-ul american de transport cu trotinele electrice Lime, prezent și în București, a anunțat joi că a primit o finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori, printre care firma de ridesharing Uber și Alphabet, compania-mamă a Google. De asemenea, Lime achiziționează un startup rival și își numește un nou CEO.

Runda de investiții de 170 de milioane de dolari este condusă de compania de transport cu autoturismul în sistem ridesharing Uber, prezentă și ea în România și care tocmai a anunțat că va concedia 3.700 de angajați, ca urmare a scăderii volumului curselor.

La această rundă de investiții au mai participat Alphabet, compania-mamă a Google, dar și fondul de investiții GV, fostul Google Ventures, divizia de investiții a Alphabet. La finanțare au mai participat firma americană de investiții Bain Capital Ventures și alți investitori.

Ca parte a acestei investiții, Lime va prelua operațiunile JUMP, un alt startup de mobilitate urbană, care oferă servicii de transport cu biciclete și trotinete electrice.

O altă măsură anunțată este o schimbare majoră la vârful Lime: Brad Bao, unul dintre cofondatorii companiei, va fi înlocuit în funcția de CEO cu Wayne Ting, care a ocupat până acum poziția de șef de operațiuni și startegie. Brad Bao va rămâne mai departe președinte al consiliului de administrație al Lime.

Cu finanțarea primită acum, Lime ajunge la investiții totale de 935 de milioane de dolari, în cei 3 ani de existență, conform datelor de pe Crunchbase. Startup-ul cu sediul central la San Fracisco a fost fondat în ianuarie 2017 de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun.

În primăvara lui 2019, Lime a intrat și în București, cu serviciul său de trotinete electrice în sistem dock-free. Trotinetele sunt distribuite de Lime în oraș, iar utilizatorii pot să le închirieze pentru cursele de care au nevoie. Vehiculele sunt activate printr-o aplicație de mobil, prin care se face și plata. După fiecare cursă, utilizatorul lasă trotineta pe loc, pentru a putea fi folosită de altcineva sau preluată de Lime pentru încărcarea acumulatorului și redistribuire.

În ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19, Lime a anunțat suspendarea temporară a serviciului din București, ca măsură de sănătate publică, pentru limitarea răspândirii virusului.

Parallax

Vizualizari
1243
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri