Claudiu Zamfir

Uber va concedia 3.700 de oameni, din cauza scăderii volumului de curse

Thumbnail

Compania americană de transport în sistem de ridesharing Uber, care operează și în România, ar urma să concedieze 3.700 de angajați, adică aproximativ 14% din personalul său, conform unei informări oficiale depuse recent la autoritățile din SUA.

Disponibilizările vor afecta angajați full-time din echipele de asistență a clienților și recrutare. Uber motivează decizia prin faptul că a scăzut volumul curselor.

Nota depusă de compania IT la autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (Securities and Exchange Commission - SEC), datată 2 mai 2020, prevede că Uber va suporta costuri de 20 de milioane de dolari cu diverse plăți și beneficii acordate la încetarea contractelor de muncă.

În 29 aprilie, a avut loc și o plecare importantă de la vârful Uber: directorul de tehnologie (CTO) al companiei, Thuan Pham, a demisionat. El fusese angajat încă din anul 2013, de către fondatorul Uber, Travis Kalanick (care a fost CEO al companiei în perioada 2009-2019).

În aprilie 2020, publicația americană The Information scria că șefii Uber discutau un plan de disponibilizare a 5.400 de angajați, adică în jur de 20% din personal, ca urmare a reducerii activităților sale de transport în sistem de ride-hailing, din cauza pandemiei coronavirus COVID-19.

În România, Uber a pătruns încă din anul 2015, cu serviciile sale de transport în sistem de ridesharing, prin aplicație. În 2018, compania americană a introdus în România și serviciul Uber Eats, de livrare de mâncare de la restaurante, dar pe 4 mai 2020 a anunțat restragerea acestui serviciu din România și alte 4 țări.  

În anul 2018, subsidiara românească, Uber Systems Romania SRL, a avut număr mediu de 9 angajați și a realizat o cifră de afaceri de 1,6 milioane de dolari și un profit de 158.000 de dolari, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

----

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
2014
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri