Claudiu Zamfir

Trotinetele electrice Lime intră în încă 2 orașe românești

Thumbnail

Trotinetele electrice Lime vor fi disponibile la închiriere prin aplicația de mobil în încă două orașe românești, începând din week-end-ul 5-6 septembrie 2020, a informat, vineri, startup-ul de mobilitate urbană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Constanța și Brașov sunt cele două orașe în care se extinde acum serviciul, după București și Cluj-Napoca.

Trotinetele vor fi disponibile în Brașov în Piața Sfatului, Centrul Civic, Șchei, Coresi Mall, zona Gării, iar în Constanța în Mamaia, zona Portului, parcul Tăbăcăriei, Teatrului și Casei de Cultură, Tomis II, III, Nord, faleză Nord și nu numai.

Lime promite că va dura 1 minut deplasarea cu trotineta electrică din Piața Sfatului în Parcul Nicolae Titulescu, în Brașov, sau  din Piața Ovidiu la Cazinou, în Constanța.

Cum funcționează Lime? Călătorii descarcă aplicația, localizează o trotineta de pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil.

Cât costă? Să mergi cu Lime va costa 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu câte 60 de bani.

Echipa locală a Lime, alături de partenerii săi, se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

Startup-ul american „se angajează să asigure siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști”.

Serviciul este activ în peste 40 de orașe din 19 țări din Europa.

În București, Lime a făcut o integrare cu serviciul Uber, începând din iulie 2020 trotinetele putând fi închiriate de pe aplicația companiei de ridesharing.

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 3 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 935 de milioane de dolari, conform datelor de pe Crunchbase. Cel mai recent, în mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanțare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

Parallax

Vizualizari
4752
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri