Claudiu Zamfir

Startup-ul de trotinete electrice Lime obține o nouă finanțare, de 523 milioane dolari, și vrea să iasă pe bursă

Thumbnail

Startup-ul american Lime, de transport urban cu trotinete electrice de închiriat, prezent și în România, a obținut o nouă finanțare, de 523 de milioane de dolari, de la Uber și alți investitori, scrie, vineri, presa internațioală de business.
 
Potrivit Bloomberg, runda de finanțare constă într-o combinație de forme de împrumut:

  • 418 milioane de dolari au fost atrași prin datorii convertibile, printre investitori numărându-se Uber Technologies Inc. (investitor mai vechi în Lime), fondul de investiții al emiratului Abu Dhabi, Fidelity Management & Research Company și Highbridge Capital Management. Acești investitori vor putea converti creanța în acțiuni Lime la momentul în care startup-ul se va lista pe bursă.
  • Restul de 105 milioane de dolari au fost acordați de fondul de investiții UBS O’Connor, printr-o facilitate de credit.

Noul capital atras urmează să fie investit în dezvoltarea generației a patra a trotinetelor și bicicletelor electrice Lime. Acestea vor permite mutarea bateriei de la un vehicul la altul, vor avea mai multe elemente reflectorizante pentru sporirea vizibilității în trafic și un design nou al ghidonului, pentru mai mult confort.

Lime speră să se listeze pe bursă în vara anului 2022, în funcție de condițiile de piață - a declarat, pentru Reuters, CEO-ul companiei,  Wayne Ting. În 2021, startup-ul a pătruns cu serviciile sale de micromobilitate în 80 de orașe, extinzându-și astfel prezența la peste 200 de orașe, în toată lumea.

Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În cei 4 ani de existență, startup-ul de mobilitate a ajuns la investiții totale de aproape 1,5 miliarde de dolari.

În România, Lime a pătruns cu trotinetele sale electrice de închiriat în anul 2019, mai întâi în București. Apoi s-a extins în Cluj-Napoca, Brașov, Constanța. Lime a făcut și o integrare cu Uber, pentru ca utilizatorii să poată închiria trotinete electrice și din aplicația de transport cu mașina în sistem ride-hailing.

Parallax

Vizualizari
792
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri