Denisa Crăciun

Elon Musk, dat în judecată de acționari ai Twitter

Thumbnail

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost dat în judecată de acționari ai Twitter, pentru că a dezvăluit cu întârziere participația acumulată la compania de social media, într-o plângere depusă miercuri la tribunalul federal din California, scrie News.ro.

Acționarii susțin că miliardarul a manipulat -  în mod intenționat - acțiunile companiei pentru un câștig personal, conform TechCrunch, care mai adaugă că în plângerea depusă la tribunalul federal din California este menționat faptul că „valoarea justă de piață a Twitter a fost afectată de declarațiile false ale lui Musk și de comportamentul nepotrivit”.

Plângerea vine în contextul în care Elon Musk spunea recent că „nu poate merge mai departe” cu oferta sa de cumpărare a Twitter fără mai multe informații despre conturile false de pe platformă, menționează The Verge.

Investitorii susțin că Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie.

După aceea, a continuat să cumpere acţiuni şi, în cele din urmă, a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deţine 9,2% din companie.

„Prin amânarea dezvăluirii participaţiei sale în Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial scăzut”, au spus investitorii, conduşi de un acţionar din Virginia, William Heresniak.

În aprilie scriam pe StartupCafe.ro că Elon Musk vrea să cumpere în întregime Twitter, la valoarea de 43 miliarde dolari.

Ulterior, Consiliul de administrație al Twitter a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra rețeaua socială la valoarea de 44 de miliarde de dolari, 54,20 dolari pe acțiune.

La sfârștiul lunii aprilie, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA anunța că investighează dacă Elon Musk s-a conformat cu o cerință de raportare antitrust atunci când a achiziționat participația inițială de peste 9% din Twitter.

Parallax

Vizualizari
356
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri