Denisa Crăciun

Elon Musk vrea să cumpere în întregime Twitter, la valoarea de 43 miliarde dolari

Thumbnail

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, se oferă să cumpere Twitter la valoarea de 43,4 miliarde de dolari, fiind dispus să plătească 54,20 de dolari pe acțiune, scrie TechCrunch.

Vestea vine în contextul în care Elon Musk a anunțat la începutul lunii aprilie că preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, devenind cel mai mare acționar al rețelei sociale. Astfel, la valoarea de 43.4 miliarde de dolari a companiei, Musk ar urma să mai plătească aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru restul de 89,8% din Twitter.

Oferta de 43,4 miliarde de dolari pentru a achiziționa Twitter este mai mare față de valoarea de piață pe care o are rețeaua socială la momentul actual, respectiv de 36,7 miliarde de dolari.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a scris Musk într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Bret Taylor, conform CNBC.

Totodată, Musk a spus că de când a investit în Twitter, a realizat că (n.r. compania) nici nu va prospera și nici nu va servi ca o platformă în care libertatea de exprimare este esențială, drept urmare „trebuie transformată într-o companie privată”.

„Drept urmare, mă ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 de dolari per acțiune în numerar, o primă de 54% cu o zi înainte de a începe să investesc în Twitter și o primă de 38% cu o zi înainte ca investiția mea să fie anunțată public. Oferta mea este cea mai bună și este finală, dacă nu este acceptată, ar trebui să-mi reconsider poziția de acționar. Twitter are un potențial extraordinar. Voi debloca acest potențial”, ar fi spus Elon Musk în scrisoarea sa către Bret Taylor.

Recent, ​un grup de foști acționari Twitter l-au acționat în judecată pe Elon Musk. Motivul e că nu a anunțat la timp faptul că a cumpărat 9,2% din Twitter, potrivit CNBC.

De asemenea, rețeaua socială a anunțat zilele trecute că Musk se va alătura consiliului de administrație al Twitter, însă miliardarul s-a răzgândit.

La momentul actual, Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere cotată la 273,6 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real. El este urmat de Jeff Bezos, de la Amazon (181,3 miliarde dolari) și omul de afaceri francez Bernard Arnault împreună cu familia sa (168,3 miliarde de dolari).

Parallax

Vizualizari
345
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri