Denisa Crăciun

Elon Musk a cumpărat peste 9% din Twitter și a devenit principalul acționar al rețelei sociale

Thumbnail

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Tesla, preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde dolari, și devine, astfel, cel mai mare acționar al rețelei sociale.

Anunțul surprinzător vine după ce Musk a criticat, în urmă cu două săptămâni, rețeaua socială pe motiv că nu susține principiile libertății de exprimare. Acum, el a cumpărat aproape 74 de milioane de acțiuni Twitter, în valoare de 2,89 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Acțiunile Twitter au crescut cu aproape 27%, ca urmare a preluării de către Musk a unui procent de 9,2% din companie.

Elon Musk este activ pe Twitter și are deja peste 80 de milioane de urmăritori pe rețeaua socială, însă postările sale au fost intens dezbătute de-a lungul timpului.

La sfârșitul lunii martie, antreprenorul a spus că vrea să construiască propria platformă socială, scrie TechCrunch.

La momentul actual, Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere cotată la 302 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real. El este urmat de Jeff Bezos, de la Amazon (194 miliarde dolari) și omul de afaceri francez Bernard Arnault împreună cu familia sa (177 miliarde de dolari).

Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, conduce companii cunoscute, precum Tesla, Neuralink și Boring Co. Antreprenorul are triplă cetățenie: sud-africană, canadiană și americană.

Parallax

Vizualizari
286
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri