Denisa Crăciun

Elon Musk cumpără Twitter. Oferta sa de 44 miliarde dolari a fost acceptată

Thumbnail

Consiliul de administrație al Twitter a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra rețeaua socială la valoarea de 44 de miliarde de dolari, 54,20 dolari pe acțiune, a anunțat compania, luni, într-un comunicat, conform CNBC.

Astfel, după ce tranzacția va fi finalizată, Twitter va deveni o companie privată.

„Vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi funcții, adăugând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând spambot” și permițând tuturor oamenilor autentificarea, a spus miliardarul Elon Musk în comunicatul de presă, conform The Verge.

De cealaltă parte, Parag Agrawal, CEO-ul Twitter, spune că rețeaua socială „are un scop și o relevanță care impactează întreaga lume” și susține că este „mândru de echipele noastre și inspirat de munca ce nu a fost niciodată mai importantă”.

Astfel, Saga Twitter pare că se apropie de final, după ce la începutul lunii aprilie șeful Tesla anunța că preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, ceea ce i-a adus statutul de cel mai mare acționar al rețelei sociale.

Inițial, Musk s-a oferit să cumpere Twitter la valoarea de 43,4 miliarde de dolari.

Acum, conform termenilor acordului, prețul de achiziție reprezintă o primă de 38% față de prețul de închidere al acțiunilor Twitter la 1 aprilie 2022, ultima zi de tranzacționare înainte ca Musk să dezvăluie că a cumpărat peste 9% din Twitter.

„Tranzacția, care a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al Twitter, va fi încheiată în 2022, sub rezerva aprobării acționarilor Twitter, primirii aprobărilor de reglementare aplicabile și îndeplinirii altor condiții obișnuite de închidere”, a transmis Twitter în comunicat.

Elon Musk şi-a asigurat o finanţare de 25,5 miliarde dolari prin din datorii şi finanţare în marjă şi oferă un angajament de capital propriu de aproximativ 21,0 miliarde de dolari.

Nu există condiții de finanțare pentru închiderea tranzacției, conform Twitter.

Și Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter, a transmis un mesaj după ce anunțul că Musk cumpără rețeaua socială în întregime a fost făcut public, conform Tech Crunch.

El spune, într-un tweet, că „în principiu, nu cred că cineva ar trebui să dețină sau să conducă Twitter. Ar trebui să fie un bun public la nivel de protocol, nu o companie. Rezvolând această problemă, de a fi o companie, totuși, Elon este unica soluție în care am încredere. Am încredere în misiunea lui de a extinde lumina conștiinței”.

Miliardarul este activ pe Twitter și are deja 84,6 milioane de urmăritori pe rețeaua socială, însă postările sale au fost intens dezbătute de-a lungul timpului.

La momentul actual, Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere cotată la 268,2 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real. El este urmat de Jeff Bezos, de la Amazon (171,9 miliarde dolari) și omul de afaceri francez Bernard Arnault împreună cu familia sa (158,8 miliarde de dolari).

Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, conduce companii cunoscute, precum Tesla, Neuralink și Boring Co. Antreprenorul are triplă cetățenie: sud-africană, canadiană și americană.

Parallax

Vizualizari
272
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri