Denisa Crăciun

Achiziția inițială de 9% din acțiunile Twitter făcută de Elon Musk, investigată în SUA

Thumbnail

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din SUA investighează dacă Elon Musk s-a conformat cu o cerință de raportare antitrust atunci când a achiziționat participația inițială de peste 9% din Twitter, potrivit News.ro care citează Reuters și The Information.

FTC analizează dacă Musk s-a conformat cu o cerinţă de raportare antitrust atunci când a cumpărat pachetul de acţiuni la compania de social media la începutul lunii aprilie.

Companiile care nu respectă regulile privind raportarea unor achiziţii semnificative de acţiuni sau alte achiziţii pot fi amendate cu până la 43.792 de dolari pe zi.

Amintim că la începutul acestei săptămâni Consiliul de administrație al Twitter a anunțat că a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra în întregime rețeaua socială la valoarea de 44 de miliarde de dolari, 54,20 dolari pe acțiune.

Acum, există puţine aşteptări ca potenţiala achiziţie a Twitter de către Musk să fie respinsă de autorităţile antitrust, notează News.ro.

Obiectul anchetei FTC este dacă Musk a cumpărat pachetul de acţiuni pentru a influenţa conducerea Twitter sau dacă a dorit să fie un acţionar pasiv, potrivit articolului.

În documentul depus pe 4 aprilie la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA (SEC), Musk şi-a caracterizat participaţia ca fiind pasivă.

Twitter a spus că nu doreşte să comenteze, în timp ce FTC a refuzat să comenteze.

Miliardarul este activ pe Twitter și are deja 88,5 milioane de urmăritori pe rețeaua socială, însă postările sale au fost intens dezbătute de-a lungul timpului.

La momentul actual, Elon Musk este considerat cel mai bogat om din lume, cu o avere cotată la 246,2 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real. El este urmat de Jeff Bezos, de la Amazon (170,4 miliarde dolari) și omul de afaceri francez Bernard Arnault împreună cu familia sa (160,4 miliarde de dolari).

Parallax

Vizualizari
297
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri