Redacția

Ministru: Start-Up Nation 2018-2019, intră la verificări, în februarie. ”Cei care au încercat să fraudeze vor suporta consecințele legii”

Thumbnail

Proiectele Start-Up Nation 2018-2019 vor fi verificate în februarie iar ”cei care au încercat să fraudeze vor suporta consecințele legii” a anunțat ministrul de resort Virgil Popescu, într-un interviu acordat StartupCafe.ro.

Ministrul a mai spus că echipe de la agențiile teritoriale pentru IMM-uri vor verifica fiecare proiect - inclusiv numărul de angajați, pe baza datelor de la inspecțiile muncii.

Virgil Popescu a adăugat că cei care au fost corecți vor primi banii pentru deconturi, iar în cazul celor ”care au încercat să fraudeze” banii plătiți vor fi recuperați sau dacă nu s-au făcut plăți, vor fi refuzate deconturile.

”S-au depus proiecte pe persoane care nu existau”

 

Iată transcrierea fragmentului pe acest subiect, din interviul acordat StartupCafe.ro

Ministrul Virgil Popescu: (...) În paralel, noi am început o procedură de verificare a tuturor proiectelor care au fost finanțate și am găsit tot felul de situații:

  • consultanții, de exemplu, erau și furnizori de echipamente ceea ce, evident, am refuzat la plată;

  • am găsit situații în care consultanții au depus proiecte pe diverse persoane, și acele persoane, ulterior, după aprobare, au aflat și ele, și au venit să își retragă, să renunțe, la proiecte - pentru că, practic, s-a dorit, să spun așa, o fraudare a acestui program;

  • am găsit situații în care au fost transferați salariați de pe o companie mai mare pe compania ”startup” chipurile pentru un nou business dar, de fapt, practic a fost transferul unui business sau unei părți din cheltuieli ale acelui business pe altă societate, ceea ce, iar, nu este normal, nu cred că ăsta a fost scopul startup-lui

  • am găsit situații în care s-au depus proiecte pe persoane care nu existau.

(...)

Practic până nu vom finaliza această procedură – și, de luni, vor intra în teren oamenii de la cele nouă agenții pentru IMM-uri, din țară -, până nu vor verifica fiecare proiect în parte nu vă mai face plăți, pentru că nu vrem să avem surprize.

StartupCafe.ro: 9855 proiecte, totuși... să le luați pe toate... aveți suficienți oameni, știu că erau probleme de personal...

Ministrul Virgil Popescu:  Sunt 9855 dar, după această perioadă, au început să curgă și cereri de renunțare, benevol. Deci, haideți să vedem, să facem acest inventar.

Am solicitat, în paralel, celor de la ITM, de la inspecțiile muncii, în funcție de proiectele, de regiunile și de județele care sunt, să ne dea numărul de salariați pe companiile care sunt pentru că oamenii aceștia s-au angajat că vor avea un număr de salariați și-i vor ține doi ani de zile.

Avem surprize ca, într-un proiect, de exemplu, a angajat nouă salariați la începutul proiectului și, după câteva zile, i-a concediat.

Deci, aceste lucruri le vom descoperi și banii, evident, dacă au fost plătiți, vor fi recuperați; dacă nu, vor le vom refuza absolut toate deconturile. Vom ieși cu un raport complet, în momentul când vom finaliza.

”Oamenii care au fost corecți (...) vor primi banii pentru deconturi”

Cred că, la sfârșitul lunii februarie, vom finaliza această operațiune. După cum am spus, sunt suficient de multe proiecte, noi am vrea să le verificăm pe toate, dar o să vedem câte putem face până la sfârșitul lui februarie.

O să dăm drumul la plăți, că e normal ca oamenii care au fost corecți și au respectat proiectul în sine vor primi banii pentru deconturi.

Cei care au încercat să fraudeze vor suporta consecințele legii, pentru că nu e normal ca un proiect care s-a dorit pentru dezvoltarea unor companii noi să fie deturnat. (...)

Citește și alte informații esențiale despre Start-Up Nation, în interviul integral cu ministrul Virgil Popescu.

Parallax

Vizualizari
1758
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 939
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri