Claudiu Zamfir

Start-Up Nation 2024: Nouătățile anunțate de Ministerul Economiei

sun2024.jpg

Echipe tehnice ale Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) „perfectează cadrul legal” pentru lansarea programului Start-Up Nation (SUN) 2024, a informat oficial MEAT, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, făcând publice unele noutăți care ar putea fi incluse în ediția a patra a schemei de finanțare pentru antreprenorii IMM.

Cele două noutăți care ar putea să apară în SUN 2024:

  • cursurile de pregătire antreprenorială ar putea să devină condiție de eligibilitate și vor fi desfășurate ca modul în cadrul schemei;
  •     valoarea alocației financiare nerambursabile ar putea ajunge la 250.000 lei/IMM, acoperind cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse, cu obligația creării a minimum două locuri de muncă. În primele 3 ediții, suma maximă oferită a fost de 200.000 de lei/beneficiar.

Cea de-a IV-a ediție a schemei de ajutoare pentru firme presupune finanțări din fonduri europene nerambursabile în valoare totală de aproximativ 400 de milioane de euro, prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021- 2027, a mai precizat Ministerul Economiei.

„În prezent echipele tehnice MEAT – MIPE perfectează cadrul legal necesar lansării acestui program pentru stimularea antreprenoriatului românesc și crearea de noi locuri de muncă, cu accent pe educație și training”, potrivit MEAT.

În condițiile în care deja o serie de consultanți au cerut antreprenorilor avans din onorariile de consultanță să le pregătească proiectele pentru viitorul program de ajutoare, Ministerul Economiei subliniază că „programul se află încă în etapa de pregătire, iar orice informații oficiale despre punerea acestui proiect în consultare publică, adoptarea cadrului legislativ aferent și deschiderea perioadei de înscriere vor fi comunicate exclusiv de MEAT și vor fi publicate pe site-urile oficiale www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro, precum și pe canalele Social Media ale instituției”.

Parallax

Vizualizari
11831
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri