Claudiu Zamfir

Startup Nation 2024: Buget de 400 milioane EUR, aprobat de Comisia Europeană (ministru)

Thumbnail

Antreprenorii IMM din România vor putea obține granturi printr-un nou program Startup Nation 2024, cu un buget de 400 de milioane de euro, din fonduri europene, aprobat de Comisia Europeană, a declarat, sâmbătă, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Ediția a patra a Startup Nation ar urma astfel să fie deschisă în trimestrul al doilea al anului 2024, de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), ca administrator de grant, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proioectelor Europene (MIPE) va aduce finanțarea de la Uniunea Europeană.

„400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanțare. O nouă etapă Start Up Nation (2024) începând cu al doilea trimestru al acestui an!!! În urma negocierilor purtate cu Comisia Europeană am obtinut acordul finanțării din bani europeni a programului Start Up Nation-editia 2024, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului” - a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Câciu.

„Undeva la jumătatea lunii mai” urmează să se lanseze înscrierile la finanțarea Startup Nation, potrivit ministrului Economiei, Ștefan Radu Oprea.

„Anul acesta foarte repede se va putea aplica în Programul Start Up Nation, ediţia a patra, cu fonduri europene. Vor putea depune undeva la jumătatea lunii mai, ca să dăm şi termen”, a spus Oprea, la Digi24, citat de News.ro.

La cele 3 ediții anterioare ale programului Startup Nation, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile au putut obține fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei fiecare, pentru investiții. Prima ediție a programului a fost realizată și cu fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Reamintim că anul 2024 este unul super-electoral. cu alegeri europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale. Ministerele s-au întrecut să anunțe programe de finanțare pentru antreprenori, cu fonduri europene, dar și de la bugetul de stat. Cel mai recent, în urmă cu o săptămână, Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică programul Femeia Antreprenor 2024, iar Ministerul Energiei, programul Electric Up 2024, ambele cu fonduri de la bugetul de stat.

 

Parallax

Vizualizari
13698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri