Redactia StartupCafe.ro

Startup Nation: O clujeană de 65 de ani a obținut 40.000 EUR de la stat și e bănuită de fraudă

Thumbnail

O femeie de 65 de ani, din Florești, județul Cluj, administrator al unei firme, a ajuns la Poliție, fiind bănuită că ar fi obținut ilegal, de la stat, un ajutor de 199.999 de lei (circa 40.000 EUR) prin programul de finanțare Startup Nation, invocând angajări fictive și achiziții false.

Polițiștii bihoreni au făcut 4 percheziții în cazul unei femei de 65 de ani, din comuna Florești, județul Cluj, și al unui bărbat de 31 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, județul Cluj, cercetați pentru „obținerea ilegală de fonduri, respectiv complicitate la obținerea ilegală de fonduri”, a informat, miercuri, Poliția județeană Bihor, într-un comunicat oficial.

Femeia de 65 de ani, din comuna clujeană Florești, este administrator la o firmă cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor.

Polițiștii o bănuiesc că ar fi „folosit documente și date false, inexacte și incomplete” atunci când a depus cererea pentru fondurile nerambursabile de la bugetul de stat. Documentele și informațiile depuse de ea ar fi atestat „împrejurări nereale în ceea ce privește activitatea desfășurată, persoanele angajate și achiziția de echipamente, în realitate acestea fiind fictive”, potrivit cercetărilor poliției.

Astfel, în cursul lunii iulie 2020, firma respectivă ar fi primit, pe nedrept, fonduri  în valoare de 199.999,99 de lei, din bugetul național, mai cred polițiștii.

Potrivit unor surse citate de News.ro, este vorba despre programul de finanțare Startup Nation. Mai exact, vorbim despre ediția a doua a programului, la care s-au înscris peste 33.000 de firme, în perioada decembrie 2018-februarie 2019.

Cealaltă persoană bănuită de infracțiuni în acest caz, bărbatul de 31 de ani, este administrator al unei firme cu sediul în municipiul Cluj-Napoca. El ar fi ajutat-o pe femeia de 65 de ani să obțină fondurile de la stat, susținând fictiv că i-a livrat echipamente și utilaje în cadrul programului, potrivit polițiștilor.  

Mai departe, autoritățile au anunțat că pun bunurile celor doi sub sechestru, pentru a recupera suma de 40.000 EUR.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.
 

Parallax

Vizualizari
1335
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 971
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri