Denisa Crăciun

Start-Up Nation 2024: Antreprenorii trebuie să urmeze cursurile de specialitate chiar dacă au studii în domeniu (ministru)

meat

Antreprenorii se vor înscrie în două etape la programul de finanțare Start-Up Nation 2024, prima presupunând înscrierea la cursuri de formare antreprenorială, pe care le vor urma indiferent dacă au absolvit studii economice superioare, a explicat, miercuri, pentru StartupCafe.ro, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Da, pentru că nu sunt condiții impuse de noi, sunt condiții care vin din finanțarea europeană”, a răspuns ministrul Oprea, întrebat miercuri, de StartupCafe.ro, la o conferință de presă, dacă persoanele care au absolvit studii economice superioare mai trebuie să urmeze aceste cursuri de antreprenoriat.

Potrivit ministrului, nu există o posibilitate de echivalare.

Nu, nu este vorba despre echivalare, ne gândim la un număr de ore care pot fi benefice și pentru cei care au absolvit cursuri superioare în domeniu și unde să mergem pe o chestiune de dialog, de îndrumare, de consiliere pe planul de afaceri pe care vor să și-l facă și cred că lucrul acesta poate fi benefic pentru oricare dintre cei care vor să aplice în Start-Up Nation ediția a patra”, a spus Ștefan-Radu Oprea.

De această regulă trebuie să țină cont și persoanele care au urmat deja cursuri de formare antreprenorială.

Din ce mi-au spus colegii mei, care au discutat cu cei de la MIPE, din păcate nu putem echivala și trebuie să avem aceste cursuri de formare pentru că sunt, repet, condiție din felul în care a fost programul european pe fonduri europene aprobat de către Comisie”, a spus ministrul.

Amintim că la programul de finanțare Start-Up Nation 2024, aflat în pregătire, antreprenorii se vor înscrie în două etape, așa cum a spus, luni, ministrul Oprea pentru StartupCafe.ro.

Startup Nation 2024 diferă față de primele 3 ediții ale schemei de finanțare prin faptul că mai întâi se înscriu în program direct persoane fizice, nu firme.

În prima etapă, care va fi lansată cel mai probabil în luna mai 2024, persoanele fizice se vor înscrie la cursuri de formare antreprenorială.

Etapa a doua va avea loc probabil în septembrie 2024, cu depunerea planurilor de afaceri.

Reamintim că programul Start-Up Nation 2024 va fi finanțat cu 400 de milioane de euro, din cadrul programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027.

Parallax

Vizualizari
9636
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri