Răzvan Tătaru

„Robotul” conversațional ChatGPT, victimă a unui atac DDoS

Eroare ChatGPT pe telefon

Utilizatorii ChatGPT n-au mai putut accesa platforma, care a fost victima unui atac de tip DDoS („Distributed Denial of Service”), potrivit paginii oficiale.

Platforma lansată de OpenAI „a picat” aseară, 8 noiembrie, aproximativ între orele 22:00 – 23:00, ora României. Utilizatorii care au încercat să intre în interfață au primit notificarea „ChatGPT este la capacitate maximă acum”.

Inițial, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a crezut că problema de accesare se datorează utilizatorilor care voiau să încerce noile funcții anunțate de companie. Astăzi, însă, a fost confirmat faptul că modelul de trafic înregistrat reflectă un atac de tip DDoS.

Atacul informatic a fost confirmat de un grup de hackeri pe Telegram, potrivit TechCrunch. OpenAI încă nu a transmis informații în mod oficial despre situație.

Atacurile de tip DDoS („Distributed Denial of Service”) sunt atacuri informatice caracterizate de încărcarea unei platforme cu mai multe cereri decât poate procesa.

Ce este OpenAI

Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori au fondat în 2015 OpenAI, o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor.

Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. OpenAI a lansat „robotul” Chat GPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Amintim că săptămâna asta, compania a anunțat Chat GPT-4 Turbo, o actualizare care face „robotul” mai puternic și mai ieftin.

Parallax

Vizualizari
232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri