Denisa Crăciun

Platforma Omegle, folosită pentru a vorbi la întâmplare cu străini, a fost închisă după 14 ani

omegle

Platforma americană Omegle, cunoscută și în România, unde oamenii intrau pentru a vorbi la întâmplare cu alți utilizatori, s-a închis după 14 ani de existență.

Anunțul a fost făcut de fondatorul site-ului, Leif K-Brooks, care a spus că operarea Omegle „nu mai este sustenabilă financiar și psihologic”, potrivit BBC.

Conform sursei citate, platforma s-a închis definitiv în urma mai multor acuzații de pedofilie și abuz sexual împotriva copiilor.

Serviciul de chat video, folosit pentru a vorbi la întâmplare cu străini, a crescut în popularitate în pandemia COVID-19, mai ales în rândul copiilor și tinerilor. Site-ul a fost menționat în ultimii 2 ani în mai mult de 50 de cazuri împotriva pedofililor.

Am lansat Omegle când aveam 18 ani și încă locuiam cu părinții mei. A fost menit să se bazeze pe lucrurile pe care le-am iubit la internet, introducând în același timp o formă de spontaneitate socială despre care simțeam că nu există în altă parte”, a spus fondatorul, care recunoaște că „unii oamenii l-au folosit greșit, inclusiv pentru a comite crime de o atrocitate incalificabilă”.

Leif K-Brooks susține că lupta împotriva utilizării greșite a site-ului, cheltuielile pentru operarea sa și stresul sunt „pur și simplu prea mari”. „Sincer, nu vreau să fac un atac de cord la 30 de ani”, a concluzionat el.

Anunțul de închidere al Omegle este însoțit de o imagine a logo-ul platformei pe o piatră funerară.

Brooks a fondat Omegle în 2009, la vârsta de 18 ani. Site-ul a ajuns la 73 de milioane de vizitatori pe lună, majoritatea din SUA, UK, India sau Mexic.

Site-ul a pierdut din popularitate odată cu creșterea unor platforme precum Discord, dar în 2020 a reintrat în atenția oamenilor, după ce mai mulți utilizatori TikTok au postat videoclipuri cu ei folosind Omegle, conform NBC News

Amintim că recent grupul Tech Coalition, din care fac parte Google, Meta, Snap, Discord, Twitch și alți giganți tech, lansează un program prin care platformele sociale pot distribui informații despre conturi și activități care ar putea încălca politicile lor de siguranță a copiilor.

Parallax

Vizualizari
1572
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri