Luminita Pirvu

Vizionarea conținutului video crește pe dispozitivele mobile. Cum folosești asta în afacerea ta

Imagine principala
Video pe mobil

Cantitatea de conținut video disponibil crește rapid pe toate platformele. Rețelele de socializare sunt cele mai deschise la trend și au promovat foarte mult videoclipurile în ultimii ani, Facebook fiind, în prezent, cel de-al doilea mare furnizor de conținut video, după YouTube. În acest context creșterea rapidă a conținutului video va deveni foarte importantă pentru piața de publicitate digitală iar videoclipul va fi o parte integrantă a experienței consumatorului pe internet.

Vizionarea de video online va crește cu 20% în 2017, la nivel global. Până la sfârșitul anului utilizatorii  vor petrece în medie 47,4 minute pe zi vizionând videoclipuri online comparativ cu 2016 când priveau 39,6 minute, potrivit unui studiu Zenith Online Video Forecasts 2017 ( Prognozele video online).

Această creștere va fi determinată de un salt cu 35% a vizionării pe dispozitive mobile (smartphone-uri și tablete) la 28,8 minute pe zi în timp ce vizionarea pe dispozitivele fixe (PC-uri desktop, laptop-uri și televizoare inteligente) va urca cu doar 2% până la 18,6 minute pe zi.

Vizionarea video pe televizoarele inteligente continuă să crească, dar nu suficient de rapid pentru a compensa scăderea numărului de vizionări pe desktop-uri și laptop-uri și asta pentru că consumatorii își îndreaptă atenția către dispozitivele mobile.

"Platformele care pot capta atenția celor mai mulți consumatori cu cel mai bun conținut video vor obține cele mai mari recompense. Videoclipul online oferă brandurilor posibilitatea de a folosi tehnologii digitale puternice pentru a se angaja cu consumatorii ca indivizi ", a declarat Vittorio Bonori, președintele Brandului Global al Zenith.

În prezent vizionarea pe dispozitivele mobile este în medie de 29 de minute pe zi dar va crește cu 25% în 2018 și cu 29% în 2019 fiind ajutată de îmbunătățirea afisajelor si de rapiditatea conexunilor de date mobile. Astfel până în 2019, dispozitivele mobile vor reprezenta 72% din totalul vizionărilor video online.

Creșterea rapidă a consumului video conduce la o creștere la fel de rapidă a publicității video. Aceasta va deveni din ce în ce mai importantă pentru piața de publicitate digitală, așa cum videoclipul devine o parte integrantă a experienței consumatorului pe internet.

Până în 2019, videoclipul online va reprezenta 31% din totalul cheltuielilor legate de publicitatea grafică digitală, de la 28% în 2017 și 21% în 2012.

Publicitatea video online va fi în primul rând pe mobil în 2018. "Videoclipul online este unul dintre canalele de publicitate cu cea mai rapidă creștere, declanșând o cerere mare de la branduri pentru conținut de înaltă calitate", a declarat Jonathan Barnard, șeful departamentului Prognoză și Director al Inteligenței Globale la Zenith.

Sursa: zenithmedia.com

Parallax

Vizualizari
425
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri