Luminita Pirvu

Europenii vor putea vinde și cumpăra online prin Facebook Marketplace

Imagine principala
Facebook Marketplace

Facebook lansează și în Europa Marketplace - platforma care permite utilizatorilor să vândă și să cumpere online aproape orice, la fel cum face eBay sau olx.ro. Gigantul social media a anunțat săptămâna aceasta că platforma va fi lansată în 17 țări din Europa.

Țarile în care va funcționa sunt Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și Elveția.

România nu se numără printre acestea dar, în viitorul apropiat, platforma de anunțuri și vânzări a Facebook ar putea deveni un competitor serios pentru site-uri ca olx.ro și okazii.ro.

Marketplace a fost lansat pentru prima dată în Statele Unite, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă în octombrie 2016 și s-a extins rapid în Canada, Chile și Mexic.

Facebook nu percepe o taxă pentru cumpărătorii sau vânzătorii care utilizează Marketplace iar gigantul american are șanse să devină repede un competitor serios pentru eBay sau Gumtree (site-ul britanic) care, în prezent sunt principalele platforme online în Europa de Vest.

De altfel, eMarketer atrage atenția că pentru Europa de Vest se așteaptă ca aproape 85% dintre utilizatorii rețelei sociale din regiune și puțin sub 55% dintre utilizatorii săi să acceseze un cont pe Facebook cel puțin lunar în 2017.

De asemenea, Marketplace va avea o acoperire semnificativă și ar putea deteriora sectorul de comerț electronic C2C(comerțul de tip client către client) din regiune în defavoarea platformelor locale de același tip.  

Sursa: emarketer.com

Parallax

Vizualizari
1427
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri