Denisa Crăciun

Sistemul de plăți online Facebook Pay își schimbă numele la nivel global

facebook-pay-meta-pay

Sistemul de plăți Facebook Pay își schimbă oficial denumirea în Meta Pay pentru utilizatorii din întreaga lume, conform TechCrunch.

Începând de miercuri, utilizatorii produselor Meta din aproape 200 de țări vor putea vedea noua denumire a sistemului de plăți.

Sistemul de plăți Facebook Pay a fost lansat în SUA, în noiembrie 2019, și este disponibil pe rețeaua socială de bază, pe Messenger, Instagram și WhatsApp.

Nu există și alte schimbări în ceea ce privește sistemul de plăți.

Mark Zuckerberg a menționat de-a lungul timpului că redenumirea acestui serviciu ar reprezenta și primul pas al Meta către crearea unui portofel digital pentru metavers, mai spune sursa citată.

La noi, sistemul de plăți Meta Pay este disponibil pe Facebook și Instagram.

Amintim că în luna octombrie 2021, Facebook, compania-mamă a rețelelor sociale Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, și-a schimbat numele în Meta.

Meta vine de la metaverse, universul virtual pe care îl creează Mark Zuckerberg - spații 3D în care utilizatorii se întâlnesc, comunică, socializează, se joacă, folosind tehnologii de  realitate virtuală, realitate augmentată, smart glasses.

Metaversul va fi perceput ca un „hibrid al experiențelor sociale online din prezent, uneori extinse în 3 dimensiuni sau proiectate în lumea fizică”, potrivit companiei.

Parallax

Vizualizari
193
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri